V zime asi nie je vodič, ktorý by používal inú ako zimnú zmes do ostrekovačov. S príchodom jari postupne všetci prechádzajú na letnú zmes, ktorá už nemusí odolávať záporným teplotám a možnosti zamrznutia. Avšak obyčajnú vodu tam tiež nelejte. Vodný kameň totiž dokáže neúprosne zničiť trysky aj samotný motorček. A s mastnotou a špinou od hmyzu si neporadí.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Z tohto dôvodu sa odporúča používať letnú zmes, najlepšie takú, ktorá aj dokáže ochrániť plastové kryty svetlometov. Určite ste už videli popraskané plastové kryty svetiel a to je spôsobené práve lacnou zmesou do ostrekovačov, ktoré spolu so sklom ostrekujú aj svetlomety.

Nano technológia, použitá v letnej zmesi DYNAMAX Nano Screenwash vytvára na skle ochrannú vrstvu, ktorej úlohou je minimalizovať usadzovanie nečistôt a tým, samozrejme, zlepšovať viditeľnosť na ceste, či už pri ostrom slnečnom západe, alebo v noci počas jazdy proti idúcim autám. Zmysel má tiež pri plastových krytoch svetiel, ktoré tým dostanú ochrannú vrstvu a nečistoty sa na nich toľko neudržia.

Zmes zároveň s nano technológiou pomáha odpudzovať počas dažďa kvapky z čelného skla, keďže nano technológia zostáva na čelnom skle. Tým pádom nemusíte počas dažďa toľko zapínať stierače, čím šetríte gumičky.

Okrem normálne letnej zmesi DYNAMAX Screen Wash, ktorá má vôňu melónu a kiwi je v ponuke aj špeciálna edícia Racing Edition so sviežou letnou vôňou. Obe kvapaliny majú odlišnú farbu (Racing Edition oranžovú a bežná zmes zelenú) a k tomu sú obe nehorľavé.