Maserati Grecale bude pre túto automobilku mimoriadne dôležité, na jeho blížiace sa odhalenie preto všemožne upozorňuje. Najnovšie prezradila dátum premiéry. SUV má debutovať 22. marca, teda o päť týždňov. Odhalenie dizajnu však prišlo viac-menej už teraz. Na najnovších záberoch totiž vozidlo takmer úplne zhodilo kamufláž, ktorú nahradili  minimálne maskujúce polepy.

Vzhľad novinky nemožno označiť za prekvapujúci. Disponuje charakteristicky tvarovanou maskou chladiča s trojzubcom a výraznými vertikálnymi rebrami, ktorú dopĺňajú diódové svetlá zaváňajúce modelom MC20. Na predných blatníkoch nesmú chýbať tri drobné otvory. Kľučky sú zapustené, vzadu sú relatívne jednoduché svetlá a dva páry výfukových koncoviek.

K technike sa zatiaľ Maserati nevyjadrilo

Ako hovoria polepy prekrývajúce časti karosérie, Maserati Grecale nám o sebe zatiaľ nemôže povedať nič bližšie. O technickej stránke nevieme oficiálne nič konkrétne. Viac-menej s istotou môžeme hovoriť akurát o použití koncernovej platformy Giorgio, ktorá tvorí základ dvojice aktuálnych modelov Alfa Romeo. Podľa magazínu Autocar má byť štandardom štvorkolka a osemstupňová automatická prevodovka.

Pod kapotou nového SUV Maserati sa údajne objaví mild-hybridný dvojliter a tiež trojlitrový šesťvalec Nettuno predstavený v kupé MC20, no v slabšom naladení. Grecale dostane časom aj elektrickú verziu Folgore. Do predaja príde pravdepodobne neskôr, benzínové verzie druhého SUV talianskej značky Maserati by mohli byť dostupné v tomto roku.

Zdroj: Maserati, Autocar

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov