Maybach, ktorý vychádza z aktuálneho eSka, sme vám už predstavili. Ten má pod kapotou V8 ako S580 či V12 ako S650. Zatiaľ ste si nič menšie nemohli kúpiť a zákazníci by sa ani o menšie motory príliš netrhali. Avšak v Číne, kde je vysoká daň z veľkoobjemových motorov, tam môže byť situácia odlišná. A práve odtiaľ prichádza novinka Maybach S480.

Aj základná verzia bude dynamická

Tá bude mať pod kapotou šesťvalcový zážihový trojliter s 270 kW (362 k) a 500 Nm. Vo výbave je aj mild-hybrid a dynamika auta ani s takýmto šesťvalcom nie je vôbec zlá. Z 0 na 100 km/h zrýchli za 5,8 sekundy a maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 250 km/h. Takže skutočne sa nedá hovoriť o pomalej verzii, aj keď pôjde o základ Maybachu.

Zatiaľ čo teda v minulosti bol synonymum luxusu V8 a V12 motor, dnes bude k Maybachu patriť aj šesťvalcový motor. Okrem čínskeho trhu sa neskôr dostane aj na európsky trh, tu by mohol mať názov Maybach S450. Pôjde tak o auto z racionálneho dôvodu alebo o skutočný ústupok nových majiteľov mysliacich aj na ekológiu? Možno jeden aj druhý dôvod, ale nechajme sa prekvapiť, že koľko sa nakoniec predá šesťvalcových verzií.

zdroj: motor1.com

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov