Mazda bude aj naďalej predávať benzínové, dieselové, hybridné a elektrické varianty svojich vozidiel. Je odhodlaná ponechať čo najširšiu ponuku pre svojich zákazníkov, špeciálne na trhoch, kde nie je dostatočne rozvinutá infraštruktúra pre elektromobily a vládne dotácie sú zriedkavejšie. Pre magazín Drive to potvrdil šéf austrálskeho zastúpenia značky Vinesh Bhindi. Tvrdí totiž, že „rôzne trhy majú k alternatívnym pohonom rôzne postoje, či už ide o batériové vozidlá alebo hybridy.

Napríklad Austrália, kde pôsobí: „Súčasná vláda hovorí v súvislosti s nulovými emisiami až o roku 2050. Podľa toho, kde sa momentálne nachádzame s ohľadom na infraštruktúru, má v Austrálii, podobne ako v mnohých iných častiach sveta, spaľovací motor pred sebou ešte dlhú cestu.

Automobilka navyše len nedávno predstavila 3,3-litrový radový dieselový 6-valec a 3,0-litrový benzínový ekvivalent, čím jasne dala najavo, čo si o zákazoch spaľovacích motorov myslí. Na otázku, či budú vyvíjať aj ďalšie nové pohonné jednotky nad rámec daných noviniek šéf austrálskej Mazdy odpovedal sympatickými slovami „nikdy nehovor nikdy.“ 

Spaľovacie motory pôjdu ďalej aj v hybridoch

Japonská automobilka pochopiteľne nezabúda ani na elektrifikáciu a do roku 2025 plánuje predstaviť päť hybridov, päť plug-in hybridov a tri plne elektrické modely. Okrem toho sa chce zamerať aj na modulárnu architektúru batériových vozidiel. Do roku 2030 plánuje dosiahnuť štvrtinový podiel elektromobilov z celkových predajov. 

Zdroj: Drive