Zákulisné správy z automobilky sú neúprosné. Po zrušení kupé-roadsteru SLC a odchode kupé i kabrioletu triedy S to majú podľa všetkého spočítané aj ďalšie modely. Patrí k nim kupé a kabriolet tried C a E, pričom všetky štyri vozidlá by mali byť zjednotené pod novú triedu CLE v otvorenej i uzatvorenej karosérii. A čo CLS? Ak je neoficiálna šepkanda správna, aj táto trieda by mala do budúceho roka skončiť. Do budúcnosti to navyše nemá isté ani štvordverové kupé AMG GT ako konkurent BMW M8 GC.

Kde sú kombíky?

Tento rok by mal Mercedes predstaviť novú generáciu triedy E s typovým označením W214 a odvodený kombík (zrejme S214) by mal byť posledným autom svojho druhu od tejto značky. Zatiaľ to nie je oficiálne potvrdené, ale päťdverové „Éčko“ by skutočne malo byť posledné kombi s trojcípou hviezdou na kapote. C kombi i CLA Shooting Brake v ďalšej generácii už neprídu a posledné kombíky Mercedes vyrobí v roku 2030.

Trendom sú crossovery a SUV, hlavne tie so splývajúcou zadnou časťou. Ani tie ale nie sú v suchu. Priamo z automobilky prenikli správy, že z 33 aktuálne dostupných karosárskych verzií by malo prežiť len 14. Cieľom má byť optimalizácia nákladov a udržanie zisku. To je nová doba...

Dobré správy 

Aby sme však nepísali len čiernou fixkou na tmavý papier, v pláne sú údajne nové derivatívy AMG, ktoré by mohli priniesť výkon blízko k hranici 4-ciferných hodnôt. K tomu vyššie kapacity batérii až do 150 kWh a rýchlejšie nabíjanie s 800-voltovou architektúrou. K tomu nové modely Maybach a rôzne chuťovky. Máme sa na čo tešiť? Záleží, čo preferujete. Ak V8 a objem motora, nadšení asi nebudete.

Zdroj: motor1, caranddriver