W223 je na trhu od roku 2020, takže sa nedá povedať, že by v rámci bežného životného cyklu nebol ideálny čas na facelift, Mercedes sa však rozhodol, že auto je dosť dobré na to, aby technici v rámci modernizácie maximálne zabrúsili hranky a zvyšok doleštili do zrkadlového lesku.

Bez toho pátosu to znamená, že zákazníci odteraz dostanú systém automatickej zmeny jazdného pruhu (úroveň 2) sériovo, a aby sme mali za sebou ten exteriér, dodávame, že paleta farieb bola rozšírená o dva nové metalické odtiene – striebornú Verde a hnedú Velvet.

Ak vás ani táto povrchová úprava nepresvedčí, v rámci individualizácie programu Manufaktur máte k dispozícii ďalších 12 lakov a 5 farebných kombinácií interiéru.

Keď už spomíname kabínu, zákazníkov asi poteší, že od tejto chvíle dostanú komfortné predné opierky hlavy s vankúšikmi bez príplatku, intuitívnejší aktualizovaný infotainment MBUX a novinkou je tiež možnosť streamovať z paluby vozidla prostredníctvom služby Ridevu od Sony.

V rámci bezpečnostnej výbavy pribudlo upozornenie vodiča na cestujúcich vzadu, ktorí by mohli ostať na zadných sedadlách a Mercedes k tomu dodáva, že všetky vymenované zmeny sa týkajú aj pancierovanej verzie S 680 Guard 4Matic s úrovňou ochrany VR10.

Zaujalo vás to? Potom dodávame, že objednávky boli spustené. Automobilka totiž spomína spomína koniec apríla 2024, ale pre istotu si to ešte overte u predajcov. Ak to pôjde a budete rýchly, dostanete auto už v júli.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 18 obrázkov

zdroj: Mercedes