Ak trochu sledujete Mitsubishi aj mimo európske mantinely, asi vám neušiel vlaňajší koncept XFC. Spomíname ho samozrejme preto, že práve ten predznamenal nový, práve predstavený crossover, ktorý... zatiaľ nemá oficiálne meno.

Automobil síce má za sebou premiéru v Indonézii, Japonci však odhalia jeho názov až 10. augusta v rámci výstavy Gaikindo Indonesia International Auto Show 2023 a pridajú ďalšie technické detaily.

Teda nie že by sme už pár podstatných údajov nepoznali. Novinka je dlhá 4,39 metra, široká 1,81 metra a vysoká 1,66 metra. Podvozok má svetlú výšku 222 milimetrov, ale poháňané sú len predné kolesá.

Túto prácu berie na svoj chrbát benzínová jedna-päťka spárovaná s prevodovkou s plynulou zmenou prevodového pomeru CVT a vozidlo je postavené na 18-palcových diskoch.

Medzi ASX a Eclipse Cross

Interiér nám Mitsubishi neukázalo, zákazníkov ale ubezpečuje, že dostanú priestrannú kabínu a všestranné úložné priestory. Minimálne prvej informácii sa v zásade dá veriť, keďže nový model je o viac ako 16 centimetrov dlhší v porovnaní s ASX/Capturom, aj keď na Eclipse Cross 15 cm stráca.

Ceny a ďalšie podrobnosti automobilka pridá už budúci týždeň, veľké nádeje na príchod novinky do Európy by sme si ale nerobili, aj keď niektoré zdroje naznačujú, že by sa tak mohlo stať.

zdroj: Mitsubishi