Na obzore je prepracovaný Peugeot 508. Oficiálna premiéra ho čaká už zajtra a automobilka svojim novým videom jasne naznačuje, že sa môžeme tešiť aj na športovú verziu s označením PSE. Snímka nielenže ukazuje zábery z pretekárskej trate, ale zároveň aj detailný pohľad na koleso novinky, kde sa krásne vynímajú zeleno-žlté brzdové strmene s nápisom Peugeot Sport Engineered, teda Pé, eS, É.

Štylisticky len mierne zmeny

Čo sa týka samotného dizajnu modernizovanej 508, veľa toho nevieme, ale niečo prezradili špionážne fotografie testovacích prototypov. Očakávať môžeme nielen nové logo na prednej maske, ale tiež upravené predné svetlá, ktoré sa na pohľad zdajú byť užšie, no a spodnej časti bude dominovať nový široký lichobežníkový otvor. Novú grafiku by podľa všetkého mali dostať aj zadné združené svetlá a chýbať by nemal ani aktualizovaný infotainment.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

O spomínanej športovej verzii PSE toho vieme ešte menej a nevedno, či dostane o nejaký ten kilowatt či koňa navyše. Aktuálna verzia kombinuje 1,6-litrový štvorvalec s dvojicou elektromotorov, ktoré dokopy ponúkajú výkon 265 kW (360 k) a 520 Nm krútiaceho momentu. Ide tak o doposiaľ najvýkonnejší sériový model značky. Mimochodom, na stovku zrýchli za 5,2 sekundy, pričom maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 250 km/h. 

Poďme ale späť k bežnej 508. Veľkou otázkou zostáva, či facelift so sebou prinesie len kozmetické zmeny alebo aj vynovené pohonné jednotky. Súčasná generácia je zhruba v polovici svojho životného cyklu, a preto by nebolo žiadnym prekvapením, ak by si menšou úpravou prešla aj ponuka motorov. Na vynovený Peugeot 508 sa samozrejme tešíme, obzvlášť na variant PSE. Možno pôjde o jeden z posledných športových modelov značky so spaľovacím motorom. Francúzska automobilka chce totiž do roku 2030 ponúkať v Európe už len elektromobily.

Zdroj: Peugeot, Motor1

Titulná foto: CarScoops