Pripravovanú novinku Mercedes údajne už stihol ohlásil svojmu severoamerickému zastúpeniu a tamojšej dílerskej sieti, predpokladáme ale, že podobne informované budú tiež európske pobočky. Debut by mal prísť už čoskoro, pričom nové CLE by malo plne nahradiť dvojdverové verzie triedy C a E. 

Zároveň to vyzerá, že stuttgartská automobilka nechystá ani novú dvojdverovú triedu S, takže CLE zrejme bude jediným klasickým kabrioletom i kupé v ponuke, ak Nemci potvrdia aj verziu s pevnou strechou a na chvíľu prižmúrime oko nad chystaným nástupcom ostrého AMG GT Coupé. 

Pochopiteľne tu ešte máme Mercedesy CLA Coupé a CLS Coupé, ide však len o štvordverové modely s atraktívnejším marketingovým označením. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Môže sa to nízky dopyt

Mercedes sa k tomuto kroku uchýlil z jedného jediného dôvodu. Chýbajú mu zákazníci. „Nie je skrátka dostatočný dopyt po troch samostatných kupé. Nedáva teda zmysel investovať miliardy dolárov na omladenie niektorého z nich,“ prezradil pre Automotive News jeden z predajcov. Oficiálna premiéra novinky sa očakáva ešte v tomto roku, pričom na trh by mala byť uvedená v prvej polovici 2023. 

Spočiatku by mala byť k dispozícii len bežná verzia s elektrifikovaným štvorvalcom, neskôr by však malo doraziť AMG. Rovnako ako budúce AMG C 63 a E 63, aj najostrejšie CLE dostane len dvojliter s elektrickou podporou. Rozmerovo by mal byť nový model veľmi podobný triede C a najprv by mal byť k dispozícii len s látkovou strechou. Detaily o kupé k dispozícii zatiaľ nemáme, zákulisné klebety sa však šíria rýchlo, takže čoskoro budeme určite vedieť viac.

Zdroj: Automotive News

Foto: Motor1