Jedna z istôt Ruska je to, že najpredávanejším jazdeným autom miestneho trhu je niektorý z modelov značky Lada. Jej náskok je pritom masívny a za normálnych okolností prakticky nedostihnuteľný. Čo to znamená konkrétne? Aj keď trh s jazdenými autami zaznamenal medziročný pokles o 2,4 %, za prvých 6 mesiacov roka sa na ňom predalo 627 600 ks vozidiel značky Lada. Druhá v poradí, značka Toyota, tu pritom za rovnaké obdobie predala polovicu z tohto množstva. Ďalšie značky v poradí, Kia, Hyundai a Nissan predávajú len po štvrtine z predajov Lady.

Dlhodobým lídrom ruského trhu  s jazdenými autami je Lada Samara 2 (VAZ 2114). V júni 2019 ju z trónu zosadil Ford Focus.

Focus zosadil Samaru

V mesiaci jún 2019 však došlo k zaujímavému javu, kedy sa najpredávanejším modelom ruského trhu s jazdenými autami stal Ford Focus. V priebehu šiesteho mesiaca sa preň rozhodlo 11 500 zákazníkov, zatiaľ čo dlhodobá stálica, VAZ 2114 (Lada Samara 2), presvedčila len 10 200 Rusov. Z pohľadu poradia značiek to však nič neznamená a je veľký predpoklad, že do konca roka sa na ruskom trhu s jazdenými autami, s veľkým odstupom od druhého v poradí, opäť predá viac 1 milión vozidiel značky Lada.