Predajne áut skončili v správe štátu ako pomsta

Pýtate, na čo sú ruskému štátu predajne automobilov? Za prevádzkami Rolf stojí Sergej Petrov kritický voči prezidentovi Putinovi. Režim sa mu teraz zjavne opláca nielen snahou dostať ho do väzenia, ale pripravil ho aj o veľkú súkromnú firmu s dlhou tradíciou od vzniku Ruska v dnešnej podobe.

Petrova zjavne zachránilo jedine to, že včas z krajiny odišiel a v súčasnosti sa usídlil v susednom Rakúsku.

V opačnom prípade by mohol dopadnúť ako jeden z významných manažérov spoločnosti, ktorého v Rusku poslali do väzenia. Dostal trest viac ako osem rokov väzenia za to, že mal do zahraničia vyviesť peniaze nezákonným spôsobom.

Ani Petrov nemal úplné šťastie, a to najmä čo sa týka jeho automobilových dílerstiev Rolf. Na základe najnovšieho dekrétu podpísaného prezidentom Putinom skončili vo výnutenej správe ruského štátu. Na ako dlho a čo sa ďalej s majetkom stane, nie je jasné.

Petrov to okomentoval tým, že ide o násilné prevzatie biznisu bez právneho základu. Najnovší krok podľa neho zníži dôveru investorov v Rusku. „Podľa môjho názoru, krajina si týmto strieľa do vlastnej nohy,“ uviedol.

Tak či onak, aj tento krok dokladuje odklon ruského prístupu (nielen) k automobilovému trhu od toho, čo bežne poznáme v strednej Európe.

Zdroj: Pravda.com.ua, Automotive News Europe