Popis toho, čo nový Superb prinesie, je tak trochu povestným nosením dreva do lesa. Škoda totiž postupne zverejnila v podstate všetky dôležité technické údaje, a tak nemá veľmi význam znova ich opakovať. Skôr vás odkážeme na staršie články, kde sme sa českej variácii na VW Passat novej generácia venovali do najmenších detailov.

Škoda v oficiálnej tlačovej správe tiež slovami neplytvá. Vyzdvihuje do dizajnu zakomponované prvky nového štylistického smeru Modern Solid, upozorňuje na nové adaptívne svetlá Matrix-LED a fakt, že si Superb v tejto generácii aj naďalej ponechá spaľovacie motory.

Svetovú premiéru má česká novinka 2. novembra 2023, presnejšie večer o 19 hodine, a ak budete mať záujem, môžete sa na priamy prenos pozrieť prostredníctvom YouTube.

Na rozdiel od technicky spriazneného Passatu bude mať Superb pred svojim nemeckým súrodencom jednu nezanedbateľnú výhodu. Na rozdiel od VW bude Škoda ponúkať dve karosárske verzie. Kým Volkswagen dorazí na trh len ako kombi, mladoboleslavské auto si budete môcť objednať i v elegantnejšej a štíhlejšej karosérii liftbacku. Teda „mladoboleslavské“...

V českej centrále Superb spolu s Passatom vznikal. Za vývoj oboch modelov sú skutočne zodpovední konštruktéri z Česany. Výroba noviniek ale bude prebiehať za bránami Bratislavy, v Devínskej Novej Vsi.

A čo na svoje „dieťa“ hovorí šéf štylistického oddelenia, Oliver Stefani? „Superb tradične tvoril dizajnový jazyk značky Škoda a štvrtá generácia modelu v tom bude pokračovať. Vzhľad automobilu charakterizujú ostro rezané línie, jasne definované a dynamické proporcie a moderný skulpturálny a kryštalický štýl.“ Ako sa týmito slovami trafil do toho, čo máte pred sebou, posúďte sami...

zdroj: Škoda