Nebudeme vás dlho napínať. V bavorskej automobilke sa interne hovorí o cene až 500 000 eur (s DPH). Ak nepočítame pancierovanú sedmičku Protection, za uvedenú čiastku by ste mohli mať takmer tri verzie BMW i7 M70 xDrive, čo je momentálne najdrahší sériový model z Mníchova.

Pôvodne to vyzeralo, že nový Skytop by sa mohol stať základom nástupcu súčasného radu 8 a vylúčiť to stále nemôžeme. Prioritne sa však z tohto automobilu stane niečo ako luxusný ekvivalent BMW 3.0 CSL. Aj z tohto konceptu nakoniec vzniklo 50 vozidiel.

Cenu CSL Nemci oficiálne nikdy neoznámili. V zákulisí sa akurát šeptalo o čiastke 750 tisíc eur a médiami preletela informácia, že jedno z áut sa podarilo vydražiť za 800 tisíc eur.

BMW Skytop na tom bude výkonovo ešte o čosi lepšie, ale na rozdiel od novodobého „Batmobilu“ sa nebude hnať hlavne za rýchlosťou. Dvojmiestna targa s odnímateľnými strešnými panelmi je poháňaná dvakrát preplňovaným vidlicovým osemvalcom s objemom 4,4 litra z BMW M8 Competition naladeným na 625 koní a krútiacim momentom 750 Nm.

Aj preto nám vo výsledku pol milióna eur nepripadá v kontexte s CSL prehnaná. Pôjde minimálne o rovnako exkluzívne vozidlo, namiesto šesťvalca dostane V8 s ešte vyšším výkonom, takže sa dá predpokladať, že cena pôjde len hore.

Presvedčili sme vás? Podľa našich informácií stačí zajtra do dvanástej cinknúť oficiálnemu dílerovi BMW.