Model Note je pre Nissan veľmi dôležitý, v domácom Japonsku ide dokonca o najpredávanejší model Nissanu. Aj preto ho fabrika pravidelne modernizuje, prípadne obmieňa jeho generácie. To je aj prípad úplne nového Nissanu Note 2021. Nissan ho údajne lepšie prispôsobil pobytu vo veľkých moderných mestách a vybavil tak, aby spĺňal najprísnejšie požiadavky nielen v oblasti očakávaní zákazníkov, ale aj z environmentálneho hľadiska. Prvýkrát sa totiž objavuje ako plnohodnotný batériový elektromobil.

Nissan Note 2021 je v porovnaní s predchodcom o 55 mm kratší (celkové rozmery 4045 x 1695 x 1520 mm), rázvor sa skrátil o 20 mm. Za všetkým vraj treba hľadať lepšiu manévrovateľnosť v preplnených mestách.

S pohonom 4x4

Zaujímavá je predovšetkým nová technika modelu Note, ten sa totiž objaví v dvoch verziách. Prvou je elektromobil so spaľovacím motorom slúžiacim výlučne ako generátor na nabíjanie trakčných batérií a hnacieho elektromotora EM57. Generátorom bude v tomto prípade atmosférický motor s objemom valcov 1,2 l (HR12DE, 60 kW, 103 Nm). Výstupný výkon sústavy by mal byť 85 kW (115 k) a 280 Nm. Ešte zaujímavejšou však bude druhá verzia poháňaná dvojicou elektromotorov s pohonom 4x4. K jej parametrom nie je nič známe, objaví sa totiž neskôr. S dovozom elektrického Nissanu Note do EÚ Japonci zatiaľ neuvažujú, na domáci japonský trh ho však pošlú už 23. decembra 2020. Tam má zaútočiť predovšetkým na Toyotu Yaris a Hondu Fit (Jazz).

Zdroj: Motor1, ElectricVehicleWeb

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 18 obrázkov