Už len ako elektromobil

Všetky budúce športové modely VXR budú elektromobily. Tak znejú vyjadrenia Vauxhallu. Aj keď to Opel zatiaľ oficiálne nepotvrdil, s najväčšou pravdepodobnosťou môžeme očakávať, že so svojou športovou divíziou OPC pôjde rovnakým smerom. Naznačujú to viaceré skutočnosti. Opel totiž nechce zostať pozadu v otázke elektromobility. Nielenže ponúka viaceré elektrické modely, vrátane Corsy-e, ale dokonca vyvinuli elektrické rally auto, Opel Corsa-e Rally. Tým jasne naznačili, že čisto elektrický pohon aj v športových modeloch im nerobí problém. 

Na preplňovaný benzínový motor v novej Corse OPC tak môžeme zabudnúť. Vychádzať by mala z Corsy-e, čo znamená elektromotor (100 kW) a akumulátor s kapacitou 50 kWh. Konkurenciou novej elektrickej Corsy OPC by mali byť hlavne Ford Fiesta ST, Hyundai i20 N či VW Polo GTI. Ani jeden z nich však nie je elektromobilom, a tak bude pri Corse OPC veľmi dôležitá aj cena. Ak totiž výrazne prevýši cenu vyššie spomenutých rivalov, môže sa stať, že si Opel vykope vlastný hrob. Nie je totiž mnoho ľudí, ktorý by uprednostnili elektrické športové auto pred spaľovacím, obzvlášť, ak je jeho cena omnoho vyššia. 

Návrat divízie OPC/VXR by však nemal skončiť len pri Corse. Opel vraj plánuje športovú verziu tiež pre Mokku a prekvapivo aj pre dodávku Vivaro. To je však skôr v rovine špekulácií. 

KTORÉ AUTO BY STE SI VYBRALI?
  • Elektrický Opel Corsa OPC ( 14% )

     

  • Ford Fiesta ST ( 29% )

     

  • Hyundai i20 N ( 25% )

     

  • VW Polo GTI ( 32% )

     

Odpovedalo 65 ľudí  

Zdroj: Auto Express

Titulná fotka: X-Tomi Design