Éra diód a denného svietenia priniesla trend rozdelených predných svetiel, ktoré medzi prvými spopularizoval Citroën. Pri januárovej modernizácii typu C5 Aircross však od tohto riešenia upustil. BMW sa naopak chystá nasadnúť na módnu vlnu, čo jasne potvrdil kontroverzný koncept XM i nedávno zverejnené avízo ďalšej generácie radu 7. Na rovnaký štýl však má prejsť aj príbuzné SUV.

O výraznej dizajnovej zmene v rámci medzigeneračného faceliftu vieme vďaka fotografiám maskovaných prototypov už niekoľko mesiacov. Počas nich sa viacerí grafici snažili upravenú tvár mníchovského obra odhadnúť. Teraz sa vozidlo ukazuje na uniknutej fotke zachytávajúcej prednú časť, ktorá pravdepodobne vyvolá protichodné reakcie.

Hoci autenticitu obrázku publikovaného na iX Forums nevieme overiť, prezentované línie na chlp sedia s pozíciou diódových segmentov v rámci kamufláže testovacích áut. Okrem odlišného predného nárazníka vidíme na fotke modifikované blatníky a nové disky kolies. Najväčšou zmenou ale prejdú svetlá, vzadu očakávame použitie tenkého LED pásu prepájajúceho jednotlivé moduly. Teda riešenie známe z dnešnej sedmičky.

Ako sa zmení technika?

BMW X7 nepochybne prejde aj nejakými interiérovými zásahmi, v tomto smere však zatiaľ môžeme len hádať. To isté platí pre technickú stránku. Radikálne zmeny neočakávame, skôr pokračovanie doterajších motorov v pôvodnej či mierne vyladenej forme. Ponuku by mohol obohatiť plug-in hybrid. Zatiaľ nie je jasné, kedy má inovované SUV absolvovať premiéru spojenú s publikovaním všetkých detailov.