"Účinne posilňujeme renomé značky ORLEN v celom regióne. Na Slovensku sme v priebehu štyroch rokov vybudovali jednu z najväčších sietí čerpacích staníc a čoskoro si stanovujeme cieľ stať sa jedným z troch najväčších prevádzkovateľov staníc v tejto krajine. Naše produkty a služby získavajú stále väčšiu obľubu - zákazníci oceňujú ich kvalitu a inovácie. Smerujeme touto cestou aj naďalej – čoskoro bude k dispozícii naša aplikácia uľahčujúca využívanie služieb skupiny ORLEN pre slovenských vodičov. Okrem toho investujeme aj do rozvoja elektromobility a máme v pláne spustiť vodíkovú čerpaciu stanicu," vyjadril sa Daniel Obajtek, predseda predstavenstva medzinárodnej skupiny ORLEN.

Skupina ORLEN vstúpila na slovenský trh v roku 2019 a stala sa jednou z najrýchlejšie rastúcich palivových sietí. V súčasnosti zaujíma 4. miesto trhu. Na konci minulého roku mala spoločnosť v Slovensku 50 čerpacích staníc. Tento rok počet vzrástol na 90, vrátane 37 staníc značky Slovnaft, ktoré získala od spoločnosti MOL. Sú rozmiestnené po celom Slovensku a ponúkajú zákazníkom okrem palív aj bohatý výber doplnkových produktov, občerstvenie a oddychové zóny. Zákazníci majú tiež prístup k viac ako tridsiatim samoobslužným čerpacím stanicám ORLEN Expres, ktoré predstavujú cenovo výhodnú alternatívu k iným lacným možnostiam na trhu.

Stále sme otvorení možnostiam menších alebo väčších akvizícií. Pre majiteľov a prevádzkovateľov čerpacích staníc je prechod pod značku ORLEN veľmi atraktívny. Očakávam, že do konca tohto roka budeme mať takmer stovku staníc. Naším konečným cieľom je stať sa druhým najväčším hráčom na miestnom trhu," zdôraznil Jan Suchocki, riaditeľ siete ORLEN na Slovensku.

Počet slovenských vodičov, ktorí využívajú palivové karty ORLEN TANKKARTA Easy a Business, rastie výrazným tempom. Z tohto dôvodu sa spoločnosť rozhodla zaviesť aj mobilnú aplikáciu pre miestny trh, ktorá umožní integráciu platobných a vernostných kariet ORLEN. Vodiči budú mať možnosť získavať body za nákupy pohonných hmôt, služieb a produktov na staniciach ORLEN a tieto body budú môcť vymieňať za atraktívne odmeny. Aplikácia, ktorej spustenie je plánované ešte v tomto roku, bude obsahovať aj navigačný systém, ktorý vodičom umožní rýchlo nájsť najbližšiu sieťovú stanicu.

Na staniciach ORLEN na Slovensku sa tiež objavia nabíjacie stojany pre elektromobily. Do konca roku 2030 budú dostupné nabíjacie body na 40 % staníc spoločnosti v tejto krajine. Okrem toho ORLEN bude prevádzkovať aj približne 20 vodíkových čerpacích staníc.

ORLEN aktívne rozvíja aj nepalivový predaj na Slovensku. V rámci svojej siete už ponúka 48 obchodov s doplnkovými produktmi a občerstvením Stop Cafe. Do konca tohto roku pridá ďalších osem modernizovaných prevádzok so širokou ponukou občerstvenia. Význačnými produktmi sú napríklad lahodná fair-trade káva podľa tajnej belgickej receptúry, obľúbené hot-dogy a tiež zdravé jedlá a špeciality.  

"S naším sortimentom prémiových palív a služieb významne prispevujeme k zvýšeniu konkurencie na miestnom trhu. Slovenský trh má dôležitú úlohu v dlhodobej stratégii spoločnosti ORLEN. Slovensko je tiež kľúčovou tranzitnou krajinou. Turisti a medzinárodné dopravné spoločnosti tu môžu využiť palivá a služby skupiny ORLEN, ktoré už dobre poznajú zo svojich ciest cez susedné krajiny," poznamenal Jan Suchocki.

Na všetkých stanicách nájdu zákazníci benzín a naftu EFECTA, ktoré vďaka prísadám majú výrazný čistiaci efekt na motory. Okrem toho sú k dispozícii prémiové palivá VERVA, ktoré nielen starostlivo chránia motory, ale aj zvyšujú výkonnosť. ORLEN taktiež ponúka široký výber nepalivových doplnkových produktov a občerstvenia pod značkou Stop Cafe, a tiež vlastné palivové karty ORLEN TANKKARTA Easy a Business.

Skupina ORLEN je v 110 krajinách po celom svete

Prevádzkuje viac ako 3 000 čerpacích staníc v šiestich krajinách: na Slovensku, v Poľsku, Nemecku, Českej republike, Maďarsku a Litve. V júli oznámila skupina ORLEN svoj zámer zakúpiť rakúsku palivovú sieť Turmöl, čím sa počet staníc ORLEN zvýši o 266, a tak skupina bude poskytovať maloobchodný predaj palív na sedemnástich európskych trhoch. Skupina ORLEN do roku 2030 predpokladá, že bude mať sieť čerpacích staníc pozostávajúcu z 3 500 staníc.

zdroj: Orlen Unipetrol