Model vychádza z konceptu Volvo Concept 40.2 a celkovo by mal byť rivalom známej Tesly Model 3. Tá sa pomaly dostáva do predaja aj u nás v Európe. Polestar 2 však možno zamieša kartami aj medzi bežnými výrobcami vďaka narastajúcej popularite elektromobilov.

Dizajn má ešte stále znaky Volva, značky, od ktorej sa Polestar tak povediac „odtrhol“. Denné svietenie v tvare ležatého písmena T poznáme aj z iných modelov Volva. Predná maska však nepotrebuje mať veľké chladiace otvory, a tak je koncipovaná celá predná časť. Automobil stojí na platforme CMA, ktorú zdieľa s modelom XC40. Plastové lemy a podbehy pripomínajú Volvo S60 Cross Country, ktoré zatiaľ veľkú dieru do sveta neurobilo.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Dynamiku zabezpečia 2 elektromotory s celkovým systémovým výkonom 300 kW (408 k) a krútiacim momentom 660 Nm. Oba motory poháňajú všetky 4 kolesá, akumulátor s kapacitou 78 kWh umožní dojazd podľa WLTP do 500 km. Zrýchlenie na 100 km/h by mal model zvládnuť pod 5 sekúnd.

Vnútri nájdeme displej s uhlopriečkou 11 palcov v štýle Tesly na stredovom paneli a infotainment postavený na operačnom systéme Android. Výroba by mala začať v roku 2020 v Číne, v tom roku by mali prísť aj prvé kúsky k zákazníkom. Predaj by mal prebiehať výlučne cez internet. Najprv by mala prísť do predaja verzia Launch Edition s cenou do 60-tisíc eur, neskôr príde aj základná verzia s cenou pod 40-tisíc eur.

Zdroj: digitaltrends.com

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov