Nový Volkswagen ID.Buzz GTX nadväzuje na minulotýždňové premiéry športových modelov ID.3 a ID.7 GTX, pričom práve zo sedmičky kombi (Tourer) si elektrický busík vypožičal techniku.

To znamená, že jeho zadné kolesá poháňa APP550 s výkonom 286 koní, zatiaľ čo predná náprava dostala elektromotor naladený na 109 koní. Systémovo majiteľ dostane 340 koní a v závislosti na karosárskej verzii potom aj konkrétnu batériu.

V prípade krátkeho prevedenia bol akumulátor GTX zväčšený zo 77 na 79 kilowatthodín, naopak model s predĺženým rázvorom bude mať batériu s 86 kWh. Volkswagen do tejto chvíle neuviedol dojazd, vieme ale, dvojmotorový ID.Buzz so štandardnou dĺžkou budete môcť nabíjať výkonom 185 kW a „jazvečíka“ dokonca 200 kW.

Volkswagen sa nezabudol pochváliť aj zvýšenou ťažnou kapacitou. Tá poskočila z 1000 na 1600 kg v predĺženej verzii, zatiaľ čo krátke GTX zvládne brzdený príves s hmotnosťou 1800 kilogramov.

Podobne ako najsilnejšia trojka i sedmička, aj ID.Buzz GTX je v porovnaní so sériovým modelom vizuálne trochu iný. Dostal červený lak Cherry Red, ktorý vám automobilka za príplatok nakombinuje so striebornou Mono Silver. V základe máte hliníkové 20-palcové disky Solna, ale vybrať si môžete aj z dvoch nových 21-palcových kolies.

Charakteristická pre GTX je tiež čierna mriežka so šesťuholníkovým vzorom pridaná do predného nárazníka, čierne prahové nástavce a nezameniteľné sú i diódy denného svietenia integrované v prednej časti.

Okrem dvoch rázvorov, dvoch dĺžok a dvoch veľkostí batérií bude mať zákazník možnosť vybrať si podľa karosárskej verzie aj počet sedadiel. GTX bude preto dostupné v 5,6 i 7-miestnej verzii a za zmienku tiež stojí fakt, že obe autá budú mať maximálnu rýchlosť obmedzenú na 160 kilometrov za hodinu.

Interiér je potom zmesou už známych prvkov, ako je napríklad 12,9-palcový dotykový displej, VW konečne osvetlilo dotykovú lištu ovládania hlasitosti audio-systému i teploty klimatizácie a hlasový asistent IDA dostal pomoc v podobe integrovaného ChatGPT, využívajúceho umelú inteligenciu.

Na informácie o cenách je v tejto chvíli priskoro, Volkswagen ale sľúbil, že predpredaj dvojmotorového Bulliho v prevedení GTX spustí už v priebehu tohto leta.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 20 obrázkov

zdroj: VW