Elektrifikácia zasiahla v ostatnom čase prakticky všetky automobilky, výrobcov superšportov nevynímajúc. Lamborghini už aktuálne experimentuje s hybridným pohonom. Disponuje ním model Sián, ktorý má motor V12 doplnený elektromotorom. Ten čerpá energiu zo superkapacitora namiesto batérie. Tým sa ale nič nekončí, v rozhovore pre Yahoo Finance totiž šéf značky Stephan Winkelmann potvrdil prípravu elektromobilu.

Riaditeľ talianskej spoločnosti avizuje, že koncom tejto dekády bude mať na trhu švorčlenné portfólio. Obsahovať má dva dvojdverové plug-in hybridy. Tie nahradia dnešné modely Huracán a Aventador, na ktoré pravdepodobne v mnohom nadviažu.

Prvé elektrické Lambo v roku 2027 alebo 2028

Okrem toho chce Lamborghini ponúkať pár praktickejších modelov, z ktorých bude minimálne jeden čisto elektricky. Jeho premiéra sa má odohrať v druhej polovici tejto dekády. Winkelmann spomína ako pravdepodobné roky 2027 a 2028. Zdá sa teda, že s vývojom batériou poháňaných áut sa napriek veľkému legislatívnemu tlaku nijak zvlášť neponáhľa.

Na koniec spaľovacích motorov sa však šéf Lamba nechystá. Verí v ich zachovanie, pričom ako cestu vidí použitie klimaticky neutrálnych syntetických palív. Nimi sa v rámci koncernu Volkswagen zaoberá najmä Porsche. Budúcnosť však budú formovať najmä zákonodarcovia, vývoj značky po roku 2030 je preto aktuálne ťažké odhadnúť.