Na ilustračných obrázkoch je koncept Lexus LF-1 Limitless, ktorý bude nepochybne dosť blízkou predlohou pre sériový model.

Označenie LQ si Lexus registroval na americkom patentovom úrade ešte v roku 2018. Už vtedy sa objavili správy, že ten názov dostane nové SUV z Japonska a teraz ich pravdivosť potvrdzuje portál Car and Driver. Podľa amerických médií bude Lexus LQ celkom novým vozidlom a v úlohe vlajkového SUV nahradí model LX. Nové informácie teda nepotvrdzujú predchádzajúce chýry, ktoré tvrdili, že radikálnou metamorfózou prejde Lexus LX a bude súperiť s najluxusnejšími SUV-čkami na trhu. Lexus ako značka tento boj plánuje, no s úplne novým bojovníkom nie len menom, ale absolútne celou koncepciou.

Zvonku SUV, vo vnútri limuzína

LQ bude s najväčšou pravdepodobnosťou produkčným prevtelením konceptu LF-1 Limitless, ktorý Lexus predstavil v roku 2018. Nový model má konštrukčne najbližšie k limuzíne  LS. Preto môžeme očakávať karosériu s dĺžkou najmenej 5 metrov a priestranný interiér s dostatkom priestoru aj pre cestujúcich na zadných sedadlách.

Car and Driver naznačuje, že dizajnom bude auto nadväzovať aj na iný vlajkový Lexus  -  kupé  LC. LQ určte získa jedinečný dizajn, dlhú prednú kapotu a líniu strechy plynulo klesajúcu dozadu. Presne také vlastnosti mal Lexus LF-1 Limitless, ktorého dizajn vyvolal množstvo pochvalných reakcií.  

Veľký výkon

Konštrukčné príbuzenstvo so sedanom Lexusu napovedá, že nové vlajkové SUV získa pravdepodobne platformu prispôsobenú  pohonu zadnej nápravy a rovnaké motory ako má LS. Ak sa tak stane, na výber bude motor V6 twin turbo s výkonom takmer  420 k ako aj hybrid s motorom V6 a výkonom takmer 360 k. Dostupnosť pohonu všetkých kolies je takisto viac-menej istá. O to viac, že Lexus LS sa vyrába vo variantoch so zadným pohonom zadnej nápravy a AWD.

Do úvahy prichádza aj športový variant s písmenom F v názve a dvojito preplňovaným šesťvalcom, aký očakávame aj v nadchádzajúcom modeli Lexus LC F. V prípade modelu LQ F môžeme očakávať výkon prekračujúci 600 k.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 8 obrázkov