Ochrannú známku LQ zaregistrovali 7. mája 2018 pod číslom 87909977 na americkom Úrade pre patenty a ochranné známky. V označovaní vozidiel  Lexus je písmeno L rezervované pre vlajkové modely, počnúc superluxusnou limuzínou LS, cez nové kupé Lexus LC až po Lexus LX – najväčšie SUV prémiovej triedy. Do tejto schémy logicky zapadá Lexus LF-1 Limitless, ktorý je v podstate syntézou troch spomínaných modelov. LF-1 výrobca označuje ako vlajkový crossover, spája dokonalý luxus limuzíny so štýlom kupé a priestrannosťou SUV. Písmeno Q v názve by podľa portálu mohlo znamenať Quintessence.

Najnovší koncept LF-1 Limitless z dielne kalifornského štúdia Calty Design Research vzbudil na autosalóne v Detroite veľkú pozornosť. Počas premiéry šéf americkej divízie Lexusu Jeff Bracken povedal rovno: "Toto auto musíme vyrobiť.” V rozhovore s  Automotive News dodal, že LF-1 sa pre značku môže stať ďalším automobilom superlatívom. „Vyššia trieda luxusných automobilov je oblasť, v ktorej by sme chceli posilniť našu pôsobnosť," povedal Bracken. Podľa odhadu znalcov automobilovej brandže by sa mal model dostať na trh v roku 2021.

Japonský časopis  Mag-X predpokladá, že nový model bude debutovať s rovnakými pohonnými  jednotkami ako najnovší Lexus LS – 3,5 litrovým benzínovým motorom V6 twin turbo a hybridnou jednotkou Lexus Multi Stage Hybrid System. Tiež predpokladajú, že v prevedení F konštruktéri použijú nový štvorlitrový motor V8 twin turbo s výkonom 600 kW. Lexus oznámil, že reálna je aj plne elektrická verzia vozidla a variant poháňaný vodíkovými palivovými článkami.