Elektrický pohon expanduje naprieč automobilovým trhom a čoraz väčšie slovo má aj v luxusných sférach. Do nich plánuje s batériovou prvotinou čoskoro vstúpiť Cadillac. Elektromobil tejto značky sa bude volať Lyriq a pôjde o dynamicky rezaný crossover, ktorého štúdiu sme spoznali uprostred minulého roka. Americký výrobca aktuálne videom upozorňuje na testovanie sériového modelu.

Prototypy síce z veľkej časti kryje kamufláž, no vernosť dizajnu štúdie je napriek tomu evidentná. Zmeny budú podľa všetkého len kozmetické. Zachovať by sa mal okrem iného aj zakrivený širokouhlý displej s priemerom 33 palcov, ktorý kraľuje palubnej doske.

Pri plnom nabití prejde asi 300 míľ

Na záberoch môžeme vidieť skúšky elektromobilu v rôznych náročných podmienkach, preverovanie pruženia či jazdných vlastností. Cadillac spomína prítomnosť päťprvkového zavesenia kolies na oboch nápravách a použitie akumulátorov Ultium, ktoré by mali mať kapacitu asi 100 kWh. Pri plnom nabití by to malo vystačiť na dojazd asi 300 míľ (483 km). Týkať sa to má verzie s pohonom zadných kolies, v ponuke sa však neskôr má objaviť aj štvorkolka.

Technické podrobnosti zatiaľ nepoznáme, no pravdepodobne na ne nebudeme čakať dlho. Cadillac Lyriq by mal debutovať v priebehu najbližších mesiacov. V rámci aktuálneho videa výrobca potvrdil, že predaj elektromobilu sa spustí v prvej polovici budúceho roka. Štartovacia cena bude podľa portálu Electrek na úrovni 59 990 dolárov (asi 53 300 eur). Zatiaľ nie je jasné, či sa model Lyriq objaví aj na európskych trhoch.