Ferrari spravilo prvý ráznejší krok k elektromobilite. Spočiatku v Maranelle tvrdili, že elektromobil predstavia až po roku 2025. To sa však zmenilo a podľa Automotive News Europe malo vedenie Ferrari povedať svojim akcionárom, že ich prvý elektromobil si odbije premiéru už v roku 2025. Úprimne, viete si predstaviť Ferrari so „zvukom vysávača“? Ja úplne nie. 

Ferrari SF90 Stradale

Skepticizmus bokom

Ferrari bolo dlhú dobu ohľadom elektromobilov veľmi skeptické. Ako najväčší problém videli limity batérií, dlhý nabíjací čas a tiež krátky dojazd. Nakoniec však predsa len elektromobil predstavia. Niektoré správy tvrdia, že by mohlo ísť o elektromobil so štyrmi motormi a pohonom všetkých kolies, no ide čisto o špekulácie. Ferrari sa však chce aktuálne zamerať najmä na hybridy. V roku 2019 totiž prišli s plánom, že do roku 2022 budú až 60% ich predajov tvoriť práve hybridy. Prvým krokom k dosiahnutiu tohto cieľa bolo predstavenie modelu SF90 Stradale v roku 2019, ktoré je nielen prvým plug-in hybridom Ferrari, ale aj najvýkonnejším cestným vozidlom v histórii značky. Kombinuje totiž 4,0-litrovú V8-čku s troma elektromotormi, ktoré dokopy ponúkajú až 735 kW (999 k). Aj vďaka tomu zrýchli na 100 km/h už za 2,5 sekundy. 

Rok 2025 je však stále ešte ďaleko, a tak Ferrari v nadchádzajúcich mesiacoch predstaví ďalšie tri modely. Budúci rok však bude pre nich ešte o niečo dôležitejší, nakoľko plánujú odhaliť ich vôbec prvé SUV, od ktorého si sľubujú veľký úspech.