Možná podobizeň Alpine R5

Výkonný viceprezident Renaultu pre inžinierstvo Gilles le Borgne potvrdil, že značka predstaví športovejšiu a výkonnejšiu verziu Renaultu 5. Namiesto 100 kW, ktorými disponuje elektrický Renault, dostane Alpine R5 160 kW (217 k) vďaka výkonnejšiemu elektromotoru, ktorý si požičia z nového Méganu E-Tech, a to aj napriek tomu, že R5 bude postavené na menšej platforme ako elektrický Mégane. Spomenutý 100 kW motor je totiž odvodený od väčšieho 160 kW elektromotoru, pričom podľa le Borgneho len skrátili jeho dĺžku a oba elektromotory tak majú totožnú inštaláciu. 

Silueta Alpine R5

V otázke hnacieho agregátu má Alpine jasno, no záhadou naďalej zostáva, aké batérie bude novinka využívať. Takmer isté však je, že budú pochádzať od ich dlhoročného partnera LG Energy Solution. Zároveň sa hovorí o dojazde okolo 320 km, no nič nie je oficiálne potvrdené. V realite to môže byť aj viac. Pri elektrickom Mégane totiž udáva Renault dojazd 450 km podľa WLTP normy. Okrem elektromotora by si tak Alpine R5 mohol požičať aj jeho 60 kWh „battery pack“. 

Športový dizajn

Pri dizajne Alpine R5 je jasné, že bude oplývať športovým charakterom. Značka totiž pred nejakým časom zverejnila siluety všetkých troch pripravovaných noviniek, na ktorých je badateľný veľký strešný zadný spojler elektrického hatchbacku. Celkový dizajn auta by tak mal byť pomerne agresívny. Okrem samotného modelu R5 však Alpine pripravuje aj SUV a dokonca aj športové kupé, ktoré vyvíjajú spoločne s Lotusom a malo by ísť o nástupcu modelu A110. 

Zdroj: Autocar