Alpine nekončí. Práve naopak, rozbieha sa. Avšak, nie smerom, akým by si väčšina fanúšikov tejto značky a celkovo športových áut želala. Alpine síce chystá trojicu nových modelov, ale všetky budú elektrifikované. Značka plánuje do polovice súčasnej dekády prejsť na elektrický pohon. Aktuálne teda pracujú na novom hatchbacku, SUV a športovom modeli. O novinkách toho ešte veľa nevieme, no niečo málo prezradil výkonný viceprezident Alpine pre inžinierstvo Gilles le Borgne. 

Elektrický hatchback?

Čo sa týka pripravovaného hatchbacku, ten by mal vychádzať z nového elektrického Renaultu 5, avšak dostane výkonnejší elektromotor 160 kW (217 k) a to z nového Méganu E-Tech, ktorý je pochopiteľne taktiež elektrický. Očakáva sa pritom, že hatchback by mohol zvládnuť zrýchlenie na 100 km/h za zhruba 6 sekúnd, pričom dojazd by sa mal pohybovať na úrovni 320 km. Samotný výzor auta bude relatívne agresívny a chýbať nebude ani veľký strešný spojler. 

Druhou novinkou bude SUV, ktorého karoséria by mala byť na štýl SUV-kupé. K nemu sa le Borgne vyjadril, že pravdepodobne dostane konfiguráciu viacerých motorov, aby bolo auto svižnejšie. Vpredu by sa mal taktiež nachádza elektromotor z Méganu E-Tech, avšak vzadu si podľa le Borgneho pripravili veľké prekvapenie. Okrem toho chcú nové SUV vybaviť aj torque-vectoringom a zabezpečiť skvelú ovládateľnosť. Posledným modelom bude športové auto, avšak nie je úplne jasné či pôjde o hybrid alebo o plnohodnotný elektromobil, isté je však, že bude elektrifikované. Malo by ísť o nástupcu A110 a preto s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o športové kupé. O tejto novinke sa vie ešte to, že ju Alpine vyvíja v spolupráci s Lotusom, avšak le Borgne nechcel svetu prezradiť žiadne detaily.