Šľapacie autíčka sa dnes, rovnako ako pred rokmi, tešia obrovskej popularite. Rovnako ako vtedy však ani dnes nepatria medzi lacnú záležitosť, preto zďaleka nie všetky deti majú to šťastie niečo podobné parkovať u seba doma „v garáži“. Kým však v minulosti veľmi pestrý výber nebol a tí šťastnejší mohli usadnúť v podstate len do čalúneného sedadla legendárneho plechového Moskviča, dnes je výber podstatne pestrejší. Voliť pritom môžete aj spôsob pohonu. Buď zostanete verní klasike a doprajete vašim deťom aj nejaký ten zdravý pohyb pri sľapaní do pedálov alebo zvolíte komfortnejšiu elektrickú verziu. Tí najštýlovejší však už môžu siahnuť aj po totálnej klasike. Kto by predsa nechcel úplne novú šľapaciu embéčku?

Spomínate na legendárny plechový Moskvič? Vtedajší Sovietsky zväz nimi zaplavil všetky krajiny bývaleho bloku RVHP, vrátane Československa. Dostali sa k nim však len tí šťastnejší, podobných hračiek bol totiž na trhu kedysi zúfalý nedostatok. 

Svieti, trúbi, zatáča

Myslíte, že Škodu 1000 MB dnes zoženiete len ako zberateľský youngtimer? Omyl, v Čechách totiž beží aj výroba úplne nových exemplárov. Vaša pritom môže byť už za 700 eur. Že to má niekde háčik? Veru má, nezmestíte sa do nej. Ide totiž o šľapacie autíčko s nosnosťou 20 kg, práve voľba predlohy v podobe klasickej „embéčky“ mu však dáva ten správny retro nádych a zvyšuje šance, že autíčko zaujme rovnako deti aj ich rodičov.

Retro "rande" na sídlisku.

Ocko priplať, nech to má úroveň

Spoločnosť Czech Pedal Car pritom ponúka niekoľko verzií klasickej „Tisícky“, základný model si totiž môžete vyšperkovať niekoľkými príplatkami, či dokonca posadiť syna či dcéru rovno do športovej verzie Rally Monte Carlo. V jej štandardnej výbave pritom už nájdete prídavnú svetelnú rampu so štvoricou funkčných svetlometov, dvojtónový klaksón, rally polepy a vnútorné čalúnenie prešívané červenou niťou. Rozkošné, každá sranda však niečo stojí, a tak niet divu, že takáto frajerina na pieskovisku vás bude v konečnom dôsledku stáť 975 eur. Ak však zatúžite po niečom ešte staršom, v ponuke nájdete aj šľapaciu Feliciu. Tá je pre šikovnejších k dispozícii dokonca aj ako stavebnica.

Za Monte Carlo si priplatíte, na pieskovisku s ním však narobíte mnoho viac parády.

Laminátová karoséria autíčok je umiestnená na hliníkovom ráme. Ide o kusovú výrobu, pri ktorej si zákazník určí farbu, dostane špeciálne číslo, určí rozsah príplatkovej výbavy a auto ide do výroby.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 21 obrázkov