BMW zaviedlo modelmi X5/X6 v rámci športovo-úžitkového segmentu módu, ktorá postupne opantala mnohých ďalších výrobcov. Škoda nie je v tomto smere výnimkou. Už dlhšie vieme, že dynamickejšie tvarovanú verziu spadajúcu do kategórie SUV-kupé chystá z elektromobilu Enyaq iV. Dnes prezradila dátum jej odhalenia.

Koeficient aerodynamického odporu cx=0,234

Avízo debutu verzie Coupé nemožno označiť za prekvapenie. Mladá Boleslav takto tvarovaný elektromobil načrtla konceptom Vision iV predstaveným na šanghajskom autosalóne v prvej polovici roka 2019, teda ešte pred príchodom klasicky tvarovaného sériového modelu.

Prípravu druhého vyhotovenia česká automobilka priznala fotografiami maskovaných prototypov, aktuálne zverejnila upútavku upozorňujúcu na špecifickú siluetu novinky. Vďaka klesajúcej línii strechy vynikne Enyaq Coupé iV nízkym súčiniteľom odporu vzduchu. Ten dosiahne hodnotu cx=0,234 a novinka značky Škoda tak bude najaerodynamickejším modelom svojej triedy.

V rámci videa môžeme vidieť diódové svetlá či podsvietenú masku chladiča, tieto prvky by však mali byť identické s klasickým SUV. Dvojica sa má odlišovať najmä tvarom karosérie. Vo veľkej miere zhodná bude aj technická stránka, hoci v prípade Coupé možno nebude dostupný základný model s 51 kWh batériou.

Na kompletné detaily nebudeme dlho čakať. Enyaq Coupé iV klope na dvere a spoznáme ho už čoskoro, jeho premiéra je naplánovaná na 31. januára. Slovenské ceny sa asi dozvieme o niečo neskôr. Už teraz je však jasné, že za štýlovejšie telo si zákazníci priplatia. Zaujímavé bude najmä porovnanie s podobne koncipovaným typom Volkswagen ID.5. Ten práve prichádza do predaja a jeho cenník sme spoznali v týchto dňoch.