Škoda je u nás stále najpredávanejšia a každý jej novo predstavený model zaujme veľkú časť motoristov. Karoq nebude výnimkou. Už zajtra prebehne slovenská premiéra na autosalóne v Nitre. Spolu s ňou predstavia aj športovo ladenú Octaviu RS245.

Na autosalóne v Nitre bude hneď 6 slovenských výstavných premiér malých SUV a crossover typov. Ozaj pestré pre národný autosalón, čo poviete?

Digitálny prístrojový panel si však kúpite až budúci rok.

Škoda Karoq bude na začiatku predaja dostupná v dvoch stupňoch výbavy Ambition a Style. Základom bude preplňovaný trojvalec 1,0 TSI s maximálnym výkonom 85 kW (115 k) a 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Druhým zážihovým motorom bude nový 1,5 TSI s 110 kW (150 k). Vznetové alternatívy budú dve, slabšia 1,6 TDI s 85 kW (115 k) a silnejší dvojliter s 110 kW (150 k). Ten bude ako jediný kombinovaný s pohonom všetkých kolies.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 15 obrázkov

Základ Karoqu od 19 770 €

Základná cena bude 19 770 € (1,0 TSI s výbavou Ambition). Neskôr by mal do ponuky pribudnúť aj nižší stupeň výbavy Active. V sérii Ambition budú napríklad vyhrievané predné sedadlá, elektricky sklopné a automaticky stmievateľné zrkadlá alebo tempomat. Už v druhej výbave však budú v sérii full LED svetlomety, 17-palcové disky alebo adaptívny tempomat. Za príplatok bude po prvýkrát v Škode aj digitálny prístrojový panel, avšak až v priebehu budúceho roka.

Hyundai Kona

Ďalšou novinkou bude Hyundai Kona, teda automobil rovnakej kategórie ako Škoda Karoq. Kona však na rozdiel od Karoqu bude útočiť obzvlášť cenou, základ začína na 14 490 € s výbavou Classic. Štartovacím motorom bude opäť trojvalec 1,0 T-GDi s maximálnym výkonom 88 kW (120 k). Ten bude poháňať len prednú nápravu cez 6-stupňovú manuálnu prevodovku. Najvýkonnejšie motory ponúknu až 130 kW (177 k), teda o niečo viac, ako Karoq.

Hyundai Kona bude útočiť cenou.

Stánok Hyundai obohatí tiež obľúbený Tucson a návštevníci budú môcť vyskúšať jazdu na 8 modeloch vrátane nového Ioniqu. Hyundai tiež ponúka na vybrané modely autosalónový bonus až do 4 500 €. Chystáte sa na autosalón? Alebo tam dokonca rovno plánujete kúpu vozidla?

Veľký displej s navigáciou v interiéri Hyundai Kona pripomína BMW.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov