Vodiči Tesly majú svoje autá radi

Väčšina majiteľov totiž považuje svoje vozidlo za spoľahlivé a už si nechce kupovať auto so spaľovacím motorom. Takmer 75 percent opýtaných uviedla, že by pri ďalšom nákupe auta opäť zvažovali americkú Teslu, pričom najčastejšie spomínajú, že sa zaujímajú o budúci model, elektrický pick-up Cybertruck.

Zatiaľ čo mnohí majitelia Tesly v súčasnosti plánujú pri značke zostať, viacerí sa cítia nekomfortne v súvislosti s kontroverzným správaním Elona Muska, jeho bagatelizovaním potenciálneho vplyvu klimatických zmien či spormi okolo prevzatia siete Twitter.

Vidno to napokon aj na číslach. Obľuba Muska u vodičov Tesly poklesla (na stupnici od 1 do 5): V roku 2019 bola ešte na úrovni 4,4 bodu, zatiaľ čo výsledok v roku 2023 bol len na úrovni 2,97.

Nechuť k osobe Elona Muska bola tiež hlavným dôvodom, prečo sa až 21,5 percenta respondentov rozhodlo predať svoj Model 3 a prechádzajú ku inej konkurenčnej značke.

Ďalšie zaujímavé poznatky z prieskumu sa týkajú kapacity batérie vozidla. Zákazníci tvrdia, že batéria v ich elektroaute si aj po najazdení 100-tisíc míľ (zhruba 160-tisíc kilometrov) stále zachováva približne 91 percent svojej pôvodnej kapacity.

Časť prieskumu bola venovaná pokročilým asistenčným systémom Tesly. Väčšina zákazníkov si myslí, že funkcia plnohodnotného autopilota sa oplatí a je správnym počinom aj v beta verzii, a teda zákazníci oceňujú prístup Tesly v tomto smere.

Medzi opýtanými však panuje nezhoda v tom, či je funkcia už dnes dostatočne spoľahlivá, resp. vhodná pre bežného vodiča.

Zdroj: derstandard.at