Ak by ste túto modernizáciu Suzuki Across hľadali zvonka, nepomôže vám ani lupa. Nič by ste nenašli. Teda možno jednu vec predsa a k nej sa ešte dostaneme, ale v tomto prípade skutočne ide o detaily súvisiace s konštrukciou.

Automobilka oznámila, že konštruktéri zvýšili výkon integrovanej nabíjačky z 3 na 6 kW, čo môže na prvý pohľad vyzerať ako drobnosť, v skutočnosti to však má obrovský dopad na skrátenie nabíjacích časov. Ak sa totiž pripojíte na zásuvku istenú 32-ampérovou poistkou, uvedenou zmenou sa redukuje doba nabíjania z päť a pol hodiny na dve hodiny a trištvrte.

Šetrí váš čas

O niečo menšia bude úspora pri nabíjaní zo zásuvky so 16-ampérovou poistkou, ale aj v tomto prípade 36 minút určite poteší, aj keď celkový čas vychádza na necelých 5 hodín. Len pripomíname, že plug-in hybridný Across má pod podlahou umiestnené lítiovo-iónové akumulátory s kapacitou 18,1 kWh, čo je ekvivalent približne 7 litrov benzínu a podľa Suzuki to stačí na dojazd 75 kilometrov v čisto elektrickom režime.

Kvôli zvýšeniu prevádzkovej efektivity, respektíve v záujme hospodárnejšieho nakladania s energiou japonské SUV dostalo diódové osvetlenie zadnej časti kabíny i batožinového priestoru a LED sa objavili aj v hmlových svetlách, čo ten jediný detail, ktorý si môžete všimnúť pri pohľade na zovňajšok.

Ďalšou príjemnou zmenou je nové osvetlenie spínačov stropnej konzoly a ovládania spätných zrkadiel, a aby sme to mali kompletné, dodávame, že Suzuki upgradovalo porty USB z formátu A na C.

zdroj: Suzuki