Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Dizajnová zmena z predošlej generácie na aktuálnu bola obrovská a mnoho ľudí doslova šokovala. Civic totiž nikdy nevyzeral tak agresívne ako teraz a to už vôbec nehovorím o verzii Type R. Pre veľa ľudí to už však bolo priveľa. Osobne patrím k fanúšikom agresívne a športovo vyzerajúcich áut, avšak aj na mňa pôsobí aktuálny Type R dizajnovo trochu zvláštne. Podľa renderov a patentových fotiek sa však tentoraz nebude diať žiaden dizajnový skok a Type R si viacmenej zachová svoj agresívny výzor. Žiadna revolúcia v dizajne by teda nemala nastať. 

Opäť zvláštny dizajn

Rendre nového Type R ukazujú zmeny vpredu aj vzadu. Predná maska sa ešte viacmenej podobá na svojho predchodcu, hoci vzadu je zmena oveľa badateľnejšia. Zadku dominujú spojené zadné svetlá a až štyri koncovky výfuku. Dizajn je tak ešte o trochu zvláštnejší než doteraz. Je to len môj osobný názor, no aktuálny Civic Type R je o niečo krajší ako dané rendre. Neviem si pomôcť, no ak bude nový Type R v sériovej podobe vyzerať ako na renderoch, bol by to podľa mňa dizajnový krok späť. Lenže 100 ľudí, 100 chutí. Určite aj nový Type R bude mať nespočetné množstvo fanúšikov a ľuďom sa bude páčiť.   

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Čo sa týka technických parametrov, absolútne nič nie je oficiálne zverejnené, no hovorí sa o navýšení výkonu, ktoré by sa mohlo vyšplhať až k hranici 400 koní. Bude tak zaujímavé sledovať, či sa tieto fámy neskôr potvrdia. 

Zdroj, rendre: civicxi.com