JBL Edition odlíšime od iných verzií Toyoty Aygo veľmi ľahko – spojenie sivého laku Electro Grey s oranžovou strechou aj spätnými zrkadlami doteraz v ponuke tohto auta plného fantázie nebolo.  Efekt umocňujú 15-palcové čierne hliníkové disky. Oranžové akcenty oživujú interiér. 

Najväčšou prednosťou je audio systém

Šesťkanálový zosilňovač s výkonom  600 W vytvára poslucháčovi atmosféru klubu alebo koncertnej sály.  Sada reproduktorov pozostáva z dvoch 25-milimetrových výškových tweetrov, umiestnených na hornej časti palubnej dosky, dvoch 150 mm širokopásmových reproduktorov v spodnej časti predných dverí a 160 mm subwoofera v kufri. Systém využíva technológiu GreenEdge, ktorá o polovicu znižuje spotrebu energie pri zachovaní silného a plného zvuku. Vďaka integrácii multimediálneho systému auta so smartfónom cez  Apple CarPlay alebo Android Auto je možné využívať vlastné aplikácie a hudobné knižnice.

Ozaj bohatá výbava

Verzia JBL Edition má štandardne tónované okná, parkovaciu kameru, automatickú klimatizáciu, LED svetlá pre denné svietenie a  LED zadné obrysové svetlá, ako aj hmlové svetlá. Autíčko je vybavené pokročilými bezpečnostnými systémami -  predkolízny bezpečnostný systém s automatickým brzdením (PCS), systém výstrahy pri zmene jazdného pruhu (LDA), asistent rozjazdu do kopca  (HAC) a automatické svetlá so senzorom súmraku. Na želanie aj zadnými parkovacími senzormi. 

Aygo je automobil segmentu A s dĺžkou 3465 mm a šírkou 1615 mm. Poháňa ho 1-litrový motor  VVT-i s výkonom 60 kW (72 k), spárovaný s päťstupňovou manuálnou prevodovkou alebo s automatickou prevodovkou x-shift. V manuálnej verzii spaľuje auto  od 4,8 l/100 km a emituje od 108 g/km CO2 (podľa WLTP), čím spĺňa normu  Euro 6.

Tento špeci model je dostupný aj na Slovensku. Toyota Aygo JBL Edition s manuálnou prevodovkou je za 12 390 €, verzia s automatom za 13 190 €. Veria z opačného konca ponuky je však už za necelých 8 800 €.

zdroj: ToyotaNews