Dizajnovka?

V septembri minulého roka predstavila Toyota v spolupráci s tímom Gazoo Racing, ktorý Toyotu reprezentuje vo vytrvalostných pretekoch a rally, novú sériu pre japonský trh. Japonskí štastlivci si môžu vybrať z desiatich modelov, ktoré majú korene v motoršporte, a to v troch modifikáciách  – GR Sport, GR a najviac športovo ladený GRMN. Na európskom trhu bol zatiaľ k dispozícii jediný model - Yaris GRMN. Z vyjadrení zástupcov automobilky však možno usúdiť, že týmto efektným hot hatchom sa to nekončí. V Japonsku sériu GR rozšíril ďalší model – Toyota 86 GR Sport, čiže športová verzia GT86.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov

Automobilka model prezentuje ako športové auto na každý deň. Športiak dostal predný spojler, aerodynamické nadstavce prahov, 17-palcové disky z ľahkých zliatin v čiernom prevedení, strmene brzdového systému Brembo sú červené. Model opúšťa výrobné linky v troch farbách – Crystal Black Silica, Crystal White Pearl i Pure Red. Volant je menší, obalený kožou s ozdobným strieborným šitím a s logom GR, ktoré nechýba ani na štartovacom tlačidle. Auto poháňa sériový dvojlitrový motor typu boxer s výkonom 206 koní (152 kW), s krútiacim momentom 212 Nm. Spolupracuje so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou, alebo voliteľnou šesťstupňovou automatickou prevodovkou. Kupé Toyoty zrýchľuje na stovku za 7,6 sekúnd s manuálnou prevodovkou a za 8,2 sekúnd s automatom. Kto, preboha, toto auto kúpi s automatom?!

Tuning očami Toyoty

Ha, čakali ste, že GT86 dostane konečne výkonnejšiu verziu? Tak čakajte ďalej. Celý balíček GR Sport funguje skôr ako M Paket pri BMW, kde bežnému modelu pridá trochu korenia. Ak však túžite po ešte lepšom a presnejšom riadení, nesklamem vás. Spolu s novým modelom uviedla Toyota na trh aj továrenské diely určené pre tuning - GR Parts, ktoré si možno dokúpiť k sériovému GT86. Katalóg obsahuje predný a zadný spojler, dve súpravy kolies, posilnenie riadenia a zadného zavesenia. Jednou z možností je limitovaná edícia multimediálneho systému s GPS navigáciou so systémami, ktoré môžu byť užitočné na trati. GT86 je vďaka zadnému pohonu a vynikajúcej rovnováhe obľúbeným modelom drifterov, takže skôr ako naháňanie desatín na okruhu ju uvidíte v šmyku niekde na mimo mestskej ceste. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov