Oficiálne prvé SUV od Alfy príde do predajní až koncom budúceho roku. 

Alfa chystá svojho zástupcu v SUV už vyše 10 rokov. Konečne sa im podarilo vytvoriť čistokrvné športovo-úžitkové auto. 

Taliani vedia, že ľudom sa ich dizajn páči už roky rokúce. Ale s jedným, alebo dvomi modelmi prosto dieru do sveta nikdy nespravia. Preto po vzore ostatných značiek prinášajú nové modely. A sľubujú ešte viac. Všetky nové modely okrem toho, že zahrajú na city, majú byť vysokej kvality. Chcú sa zbaviť nálepky, ktorá sa už od nepamäti viaže s talianskymi autami. Uvidíme, či tomu tak aj bude.

Vrcholová verzia dostane až 510 koní

Späť k novinke. Už na prvý pohľad je jasné, že Stelvio dizajnovo vychádza z úspešnej Giulie. Použitá technika je rovnako v príbuzenskom vzťahu. Dôjde k rozšíreniu palety ponúkaných motorov. Pod kapotou nájdeme dnes už známy 2.2 l turbodiesel (110 kW/150 k; 132 kW/180 k; 154 kW/210 k), novinku, benzínový turbomotor GME (Global Medium Engine) v troch výkonových verziách 147 kw/200 k; 184 kW/250 k, alebo 206 kW/280 k. Alfa chce podkúriť týmto modelom hlavne Porsche Macan, takže tam napchajú aj prepĺňaný 2,9l V6, ktorý žne úspechy v novej Giulii Quadrifoglio. Pripomínam, že má výkon 375 kW a 510 koní. Najsilnejšie Porsche Macan z 0-100 km/h zrýchli za 4,4 sekundy. Pri Alfe Stelvio sa šepká o údaji 3,9 sekundy, vďaka novej osemstupňovej prevodovke. To už je iná raketa však?! 

SUV sa predstaví na autosalóne v Los Angeles. Premiéru môžete sledovať v priamom prenose dnes, 16. novembra, od 18:15.

Už na fotkách je vidno, že vrcholná verzia Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio bude odetá do iného bodykitu a obutá v iných športových papučkách. Čo všetko prinesie sa dozvieme až po premiére. SUV od Alfy meria 4650 mm a má poháňanú buď zadnú nápravu, alebo obe nápravy. Stelvio vyzerá trochu ako nakopnutá Giulia hatchback, ale musím skonštatovať, že to novinke naozaj sekne.
Médiá a rovnako aj verejnosť automobilka pozýva sledovať priamy prenos z tlačovky na autosalóne v Los Angeles cez webcast.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 9 obrázkov