Skončili nechcene v púšti

Slepá dôvera voči technológiám sa v niektorých prípadoch nevypláca. Presvedčili sa o tom nedávno aj Shelby Easlerová a desiatky ďalších vodičov v USA, ktorých Google Mapy nesprávne navigovali do kalifornskej púšte.

Pôvodne pritom chceli ísť z Las Vegas do Los Angeles po bežnej diaľnici. Keď sa však v druhej polovici novembra vydali na cestu, mobilná aplikácia prišla s varovaním, že je potrebné zvoliť alternatívnu trasu, nakoľko pokiaľ budú pokračovať priamou cestou na Interstate 15, mali čeliť hrozbe prachovej búrky.

Tu sa však začali problémy, keďže aplikácia od Googlu prišla s návrhom trasy cez púšť, ktorá rozhodne nie je oficiálnou cestou pre bežné autá a motoristov, ktorí danú oblasť nepoznajú. Easlerová však rešpektovala odporúčanie navigácie, vydala sa najskôr na štrkovú cestu, ktorá sa neskôr zmenila na kvalitatívne ešte horšiu hrboľatú prašnú cestu.

Zmena v Google Mapách, aby sa problém neopakoval

Uvedomili si, že niečo nesedí – spolu s ďalšími autami skončili nadlho v púšti, kým sa im podarilo vymotať spať na normálnu cestu. Niektoré autá si to odniesli aj škrabancami či poškodením pneumatík. „Nikto sa neotáčal. Mysleli sme si teda, že to niekam povedie,“ uviedla nespokojná motoristka.

Easlerová sa rozhodla svoju negatívnu skúsenosť zverejniť. Na incident zareagoval aj internetový gigant Google, ktorý uviedol, že aplikácia už v budúcnosti nebude posielať vodičov po kritizovanej trase.

Zdroj: Washington Post / foto: cz.depositphotos.com