Brandstätter zatiaľ nepotvrdil, kedy uvidíme hotové auto. Všetko, čo zatiaľ povedal, je, že kabriolet ID.3 je „veľmi lákavým nápadom“, čo znamená, že Volkswagen pravdepodobne stále meria verejný záujem, kým svoj nápad premení na projekt. Je veľmi pravdepodobné, že sa nakoniec ID.3 kabrioletu dočkáme, a to už v nasledujúcich rokoch. Nakoniec by to však mohlo byť príjemným doplnkom ponuky nemyslíte?

Ľudová štýlovka

Spoločnosti Volkswagen s určitosťou treba dať istú zásluhu, že bola spoľahlivým zdrojom zábavných kabrioletov, ktoré síce nie sú veľmi výkonné, avšak sú mimoriadne dostupným spôsobom, ako dostať vietor do vlasov. Je teda prirodzené, že je v DNA spoločnosti, aby priniesla tento vzorec do svojho nadchádzajúceho množstva elektromobilov. Vyobrazený kabriolet ID.3 však vyzerá, ako modernizácia starého Golfu Cabrio, ktorý až taký príťažlivý nie je. Oficiálny náčrt kabrioletu ID.3 tiež poukazuje, že ID.3 príde o svoje zadné dvere, zrejme kvôli priestoru pre skladaciu strechu. Batožinový priestor bude tiež o niečo kratší a objem by sa tak z pôvodných 385 litrov zmenší na približne 200 litrov. Na druhej strane tieto zmeny potenciálnych kupujúcich iste neodradia, keďže pri tejto karosárskej verzii budú jednoducho ochotní obmedziť praktickosť na úkor štýlu. Pomocou platformy MEB by mal mať kabriolet ID.3 prístup k rovnakým elektromotorom a batériovým jednotkám ako jeho súrodenec hatchback. 

Volkswagen ID.3 kabriolet

Prvý elektrický kabriolet

Ak by sa Volkswagenu podarilo uviesť do výroby ID.3 vo verzii kabriolet ešte skôr pred uvedením Tesly Roadster, bol by to prvý štvormiestny kabriolet EV na trhu. Navyše, MINI už potvrdilo, že jeho kabriolet sa nedočká ďalšej generácie, čo znamená, že MINI nesprístupní tento štýl karosérie pomocou svojho elektrického pohonného ústrojenstva, čím sa odstránil ďalší rival kabrioletu ID.3.

Zdroj: autoexpress