Slovo crossover je dnes už veľmi používaným výrazom na niečo, čo nemusí mať povinne pohon všetkých kolies, má vyššiu karosériu, lepšie nastupovanie pre pasažierov a v niektorých prípadoch aj vyššiu svetlú výšku. K tomuto sa v poslednej dobe pridáva ešte aj nový tvar karosérie kupé, kde tak prídete o nejaký ten priestor nad hlavou zadných pasažierov. Niekomu sa však takýto tvar SUV kupé môže zdať krajší a preferuje ho pred bežným SUV či crossoverom.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Do tejto kategórie SUV kupé, alebo ako to BMW nazvalo pri prvej X6 SAC, pribudne aj Volkswagen Taigo. To budú vyrábať v španielskej Pamplone, kde sa vyrába aj VW Polo. A pokiaľ vám dizajn modelu pripomínalo Nivus z Brazílie, tak ste na správnej ceste. Ide totiž o takmer to isté auto, ktoré pre Európu premenovali na model bližší k nášmu portfóliu ako T-Roc, T-Cross, Tiguan či Touareg.

Len benzín

Samozrejme pribudnú niektoré bezpečnostné prvky potrebné na naše cesty a zmenou prešli aj motory. Keďže však ide o malé auto, diesel tu nebude. Základom bude trojvalec 1,0 TSI s 70 kW (95 k) a 81 kW (110 k). Prvý bude len s manuálnou, druhý s manuálnou ale aj DSG prevodovkou.

Najsilnejší bude štvorvalec 1,5 TSI s 110 kW (150 k), ktorý by mal byť kombinovaný len s DSG prevodovkou, i keď to nebolo zverejnené. Na pohon všetkých kolies zabudnite, poháňané budú len tie predné. Ponuka výbavy bude tiež odlišná od toho, čo je dostupné v Brazílii.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Za príplatok si budete môcť kúpiť aj v tejto najmenšej triede napríklad Matrix LED svetlá či až 18-palcové disky. Už v sérii pritom budú LED svetlá či digitálny 6,5-palcový displej. Príplatkový digitálny displej bude mať väčšiu uhlopriečku 10,5 palca, za príplatok bude aj dvojzónová klimatizácia či soundsystem Beats. Na trh by mal prísť so základnou cenou do 20 tisíc eur už koncom tohto leta.

Zdroj: VW TS