Nové, kompaktné SUV bude založené na novej platforme MQB od spoločnosti Volkswagen. Je to najmenšia verzia podvozku koncernu, ktorá tvorí základ pre kompaktné SUV značky T-Cross, ale aj v súčasnom modeli Volkswagen Polo. Nový Volkswagen Taigo bude o niečo dlhší ako model T-Cross a narástol do dĺžky 4266 mm a línia strechy je nižšie približne o 10 mm. Model Taigo je určený najmä pre záujemcov o malé SUV, teda crossovery, a bude tak konkurovať vozidlám ako Toyota C-HR. 

Motorizácie

Volkswagen potvrdil, že Taigo príde s radom benzínových motorov TSI. Je teda predpoklad, že základ by mohol tvoriť trojvalcový benzínový motor 1,0 TSI. Je tiež možné, že budú k dispozícii aj silnejšie verzie v podobe už známej štvorvalcovej benzínovej motorizácie 1,5 TSI. V ponuke však budú pravdepodobne chýbať dieselové a hybridné pohony, čo by naznačovalo o to priaznivejšie ceny. 

Vzhľad

Obrázky naznačujú kúpe-športový nádych crossoveru. Vo výbave R-line nechýba robustný predný nárazník s lesklými ozdobnými prvkami. Súčasťou sú tiež LED svetlomety, ktoré budú už v štandarde. V ponuke je tiež množstvo asistenčných systémov pre vodiča a najnovšia technológia konektivity. To, čo skutočne odlišuje model VW Taigo od T-Cross, je skosená línia strechy, ktorá dotvára „spojler“, svetelný podpis zadných svetiel a dvojica výfukov vzadu.

Volkswagen Taigo

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Zdroj: Volkswagen