Vznikne vôbec?

Vylúčiť to nemôžeme. Presnejšie povedané pre austrálsky magazín Drive ostrú verziu nového SUV nevylúčil Daniel Tiago Guzzafame, manažér zodpovedný za globálne produkty Alfy Romeo. Podľa neho bude variant Quadrifoglio posudzovaný v prípade každej novej Alfy. „Quadrifoglio sa stane akousi značkou v rámci značky, dáždnik zastrešujúci všetky naše modelové rady. Každý jeden by sme chceli ponúknuť aj vo verzii Quadrifoglio, ale záleží tiež od potenciálu, ktorý máme v danom segmente a vozidle.“ 

Alfa Romeo Tonale

Na otázku, či by bola vrcholná verzia Tonale poháňaná spaľovacím motorom alebo elektromotorom,  Guzzafame jednoznačne neodpovedal. No svojím výrokom, že „všetky budúce Alfy Romeo budú elektrické“, nepriamo naznačil druhú možnosť. Keď už hovoríme o batériových autách, tak prvá Alfa s týmto typom pohonu by mala prísť už v roku 2024, nepôjde však zrejme o príbuzného modelu Tonale. Niektoré zdroje tvrdia, že by malo ísť o ešte menší crossover s menom Brennero, ktorý by však mal ponúknuť i spaľovacie motory. Prvý čistokrvný elektromobil podľa všetkého príde o rok neskôr, teda v 2025, pričom Guzzafame zdôraznil, že globálne portfólio by malo pozostávať len z elektrických modelov už v roku 2027. 

Veľmi rýchlo sa však ešte vráťme k pointe článku, teda k Tonale QV. Na podnet internetového magazínu Motor1 sa k nemu vyjadril i samotný šéf značky Jean-Philippe Imparato. Ani on nevylúčil jeho príchod, pričom tvrdí, že finálne rozhodnutie padne pred koncom tohto roka. A ako by mohlo športové Tonale vyzerať? Skvelú ukážku ponúka render od známeho grafika, ktorý si hovorí X-Tomi Design (viz titulná fotka článku). 

Zdroj: motor1.com