Dacia znova ukazuje, že jej ide karta. Jogger je už za dverami a objednávky naň sa rýchlo množia. Veľmi zaujímavo pritom znie aj jeho komunikovaná základná cena 13 550 eur. Na rozdiel od niektorej konkurencie sa za ňou však neskrýva „Colombova žena“, teda verzia, ktorú na živo nikto nikdy nevidel a pre jej extrémne malú výbavu si ju ani nikto nekúpi. Naopak, v prípade tohto auta nejde o žiadnu tragédiu a aspoň teoreticky by mohlo ísť o veľmi použiteľné auto. Poďme sa pozrieť, čo za spomínaných 13 550 eur dostanete.

V základe síce dostanete len plechové disky s poklicami, ale aj strešné lyžiny, či motor na LPG.

Biely lak a strešné lyžiny bez príplatku

V prvom rade sa môžete tešiť na auto s bielym lakom (pastelová biela Glacier). Bez príplatku. Tí, ktorí sa teraz chytajú za čelo, asi netušia, že biela farba sa pri mnohých značkách nenápadne presťahovala do príplatkových cenníkov a jej miesto obsadili iné pastelové farby. Ani len pri Octavii či Fabii už bielu bez príplatku nekúpite. Základný Jogger síce jazdí na plechových 16-palcových diskoch, ale náplasťou sú aspoň plastové poklice. Nechýbajú mu však predné hmlovky (ani to dnes nebýva samozrejmosť), 6 airbagov, pozdĺžne strešné lyžiny (ani to určite nebýva samozrejmosť), elektrické ovládanie predných okien, denné a stretávacie LED svetlá. Škoda, že absentuje plnohodnotná alebo dojazdová rezerva a dostanete len sadu na núdzovú opravu pneumatiky. A chýba aj klimatizácia. Práve tá pravdepodobne naženie väčšinu zákazníkov k strednej výbave štartujúcej na sume 15 350 eur.

Čo však poteší, v základe dostanete motor 1.0 TCe upravený aj na spaľovanie LPG kombinovaný so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Tak čo myslíte? Je to taká hrôza?

Z výbavy asi neomdliete úžasom, ale na bežný život stačí.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

zdroj: Dacia