Lamborghini Urus nie je prvým crossoverom, respektíve SUV značky, to už vedia asi všetci motoristickí nadšenci. Koncept Huracán Sterrato síce nebude tak celkom SUV, ale z nízkeho superšportu spraví vozidlo so zvýšeným podvozkom, ktoré by podľa prvotného návrhu malo v porovnaní s pôvodným modelom stáť o 47 mm vyššie. Na zdolávanie terénu to nebude, poľné cesty či nejaké tie zasnežené úseky by ste však v tomto aute zvládnuť mali.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Superšport so strešným nosičom

Počas zimných testov špionážni fotografi zachytili viditeľne vyvýšený Huracán, s pár doplnkami na ochranu karosérie, strešnými lyžinami či prídavným svetlom na prednej kapote. To však s najväčšou pravdepodobnosťou na sériovom aute nebude.

Podľa dostupných informácii by malo vzniknúť približne 500 až 1000 takýchto áut a pri súčasnom trende sa Taliani asi nemusia báť, že by ich nepredali. Ak bude sériové Sterrato vychádzať z konceptu, dostane tiež ochranný kryt pod motorom či 20-palcové disky so zvýšenou bočnicou. Presné špecifikácie pohonnej jednotky samozrejme nepoznáme, podľa konceptu by ale novinka mohla vychádzať z verzie Huracán Evo, ktorá má atmosférický 5,2-litrový desaťvalec s výkonom 471 kW (640 koní) a 600 Nm.

V tejto chvíli nám ostáva už len čakať, kedy Lamborghini nový variant nakoniec predstaví v sériovej podobe a zaháji predaj. V priloženom videu si pozrite prvé zábery testovacieho prototypu.