Aj keď Tucson nie je zďaleka taký starý, štvrtá generácia prišla v roku 2015, Hyundai už pripravuje novšiu verziu. Andrew Tuatahi, produktový manažér plánovania Hyundai, nazval novú generáciu Tucson ako dizajnovo veľmi zaujímavú, zatiaľ čo viceprezident dizajnového centra Hyundai mierne preháňa, keď tvrdí, že z exteriéru Tucsona budú ľudia šalieť. :)



Okrem dizajnu aj prepracovanejší interiér

Tuatahi rovnako dodal, že štýl a dizajn nového Tucsona bude najväčším posunom pre ich crossover. Nezamerali sa však len na exteriér auta. Aj interiér prejde zmenou a dostane prepracované rozloženie. S novými prísnejšími nárazovými testami by sa mala zvýšiť aj bezpečnosť Tucsonu. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Na fotkách z testov je Tucson zahalený v kamuflážnom polepe, napriek tomu sú niektoré zmeny viditeľné. Do oka hneď padne široká predná mriežka s kompletne novým zaujímavým dizajnom predných svetlometov. Pod nimi sú v nárazníku prídavné svetlá, čím sa jemne podobá na model Santa Fe. Tucson však určite nebude kopírovať dizajn Santa Fe a nadobudne svoj vlastný charakter.
 
Na akej platforme bude postavená nadchádzajúca generácia Tucsonu nám nie je známe. Môžeme len špekulovať, že by mohol dostať aj hybridný pohon. Bližšie info sa dozvieme asi až budúci rok. 

Zdroj: whichcar.com.au