Preveriť pneumatiky aj prevádzkové kvapaliny

Vysoké denné teploty či veľké teplotné rozdiely v priebehu dňa môžu taktiež viesť k celkovému zníženiu tlaku v pneumatikách. Hodnotu odporúčanú pre konkrétne vozidlo zvyčajne nájdete na vnútornej strane viečka palivovej nádrže, prípadne na B-stĺpiku po otvorení dverí vodiča. Po letných horúčavách je najdôležitejšie vykonať kontrolu tlaku v pneumatikách, doplniť prevádzkové kvapaliny, dôkladne vyčistiť a potom ošetriť všetky namáhané povrchy auta. To sa týka nielen laku, ale aj všetkých plastových plôch, ktoré boli vystavené slnečnému žiareniu a vysokým teplotám.

S umývaním auta opatrne, hrozí poškodenie

S príchodom chladnejších mesiacov nastane čas, kedy by sme mali odstrániť z auta aj hrubé nečistoty. Pri umývaní vozidla si dávajte pozor na to, aké prostriedky použijete. Odporúčame vyhnúť sa agresívnym saponátom alebo kefám, ktoré majú drsný povrch, aby sme pri umývaní vozidla nepoškodili povrchové časti. V tomto prípade je určite lepšia umývacia bezkontaktná linka (wapka), ktorá auto umyje šetrnejšie. Po umytí auta by ste nemali zabudnúť na navoskovanie, ktoré vám zaručí predĺženie životnosti laku. Vosk vám taktiež uľahčí umývanie vozidla, keďže na navoskované auto sa nečistoty až tak nelepia.

Dôležitý je pravidelný servis, aj údržba klimatizácie

Dobré je naplánovať si aj cestu do overeného autoservisu na dôkladné preverenie stavu bŕzd, batérie a štartéra, prípadne zmeranie bodu tuhnutia chladiacej kvapaliny. Čím vyššia teplota, tým viac hrozí prehriatie brzdového obloženia a brzdovej kvapaliny. Návštevu servisu by ste mali využiť aj na kontrolu klimatizácie, ktorá tiež vyžaduje pravidelnú starostlivosť, hlavne po lete, kedy bola klimatizácia vo vašom vozidle využívaná maximálne.

V spolupraci s AAA Auto