Škrupinové sedadlá nájdeme väčšinou len v športových automobiloch a aj to väčšinou za príplatok. V motoristickom športe sú však bežnejšie. Kto by však chcel jazdiť s Porsche skôr na okruhoch, ako v premávke, ten si za „škrupiny“ priplatí. Po novom mu ich dokonca vyrobia na 3D tlačiarni.

S rôznymi tvrdosťami

Okrem tejto „jedinečnosti“, keď z 3D tlačiarne vyjde samotný sedák a operadlo, si bude môcť zákazník dokonca zvoliť 3 rôzne úrovne pohodlia pre sedadlo. Od tvrdej, cez strednú, po mäkkú, čo bude k dispozícii pri nákupe každého takéhoto sedadla. V skutočnosti sú totiž škrupinové sedadlá skutočne určené na čo najlepšie držanie tela a na komfort sa tu ohľad veľmi neberie.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Základ sedadla je vyrobený z polypropylénu EPP a je spojený s vrchnou časťou z polyuretánu, ktorý pochádza z už spomínanej 3D tlačiarne. Tento typ sedadla bude k dispozícii v programe Porsche Tequipment, teda ako originálne príslušenstvo pre vozidlá Porsche.

Príplatkové škrupinové sedadlá z 3D tlačiarne budú určené pre modely 911 a 718 už od mája 2020 a budú na výber iba na stranu vodiča. Najprv pôjde o testovaciu vzorku 40 sedadiel so 6-bodovými pásmi a na základe informácií od zákazníkov sa značka následne rozhodne, ako a či ich bude ďalej produkovať. Okrem rôznych farieb plánuje Porsche ponúkať aj výrobu sedadla na presný tvar tela zákazníka. To už len bude zaujímavé kupovať Porsche po takomto zákazníkovi. Inzerát typu: Predám Porsche 911, prineste si vlastné sedadlo.

Zdroj foto: Porsche