5. ročník Rally Radosti prinesie ešte viac vzrušenia. Najpopulárnejšia automobilová udalosť na Slovensku s dobročinným poslaním tento rok predstaví až 45 športových a superšportových automobilov, ktoré by mohli konkurovať tým v Monaku. Kolóna vozidiel sa tento rok poprvýkrát predstaví aj v Bratislave. Okrem toho organizátori pripravili aj nové destinácie, vrátane mesta Martin.

"Rally Radosti prichádza tento rok s niekoľkými zaujímavými inováciami, vrátane zvýšeného počtu vozidiel a pridania dvoch nových miest, ktoré sa ešte nikdy neobjavili v našom programe. Opäť sa vrátime aj na obľúbené miesta ako Banská Bystrica, Košice, Poprad, Žilina a Nitra. V priebehu tohto piatok ročníka máme v pláne dosiahnuť dva ambiciózne ciele - interne stanovený rekord v zbieraní sumy 70 tisíc eur, ako aj celkový príspevok pre slovenské nemocnice vo výške 200 tisíc eur. Hoci Rally Radosti môže pôsobiť ako prehliadka rýchlych a nádherných automobilov, hlavným poslaním je pomáhať malým hrdinom s ťažkým osudom. Naša prioritou vždy boli a stále sú deti, ktorým sa snažíme touto cestou pomáhať," povedal Peter Jakabovič, šéf organizácie Rally Radosti.

Rally Radosti odštartuje v piatok 25. augusta skoro ráno v Bratislave. Cestou sa zastaví na obede na čerpacej stanici Tanker na R1. V neskorých popoludňajších hodinách sa kolóna presunie do Banskej Bystrice a neskôr večer do Košíc. V sobotu sa v Košiciach pokúsia vyzbierať historický príspevok. Poobede sa kolóna presunie do Popradu a zastávka v Žiline uzavrie večer. V nedeľu bude v programe nová zastávka v Martine a celé podujatie vyvrcholí v Nitre v poobedných hodinách. Získané finančné prostriedky chce organizácia využiť na obnovu ambulancie pre deti potrebujúce rehabilitáciu pod odborným dohľadom. Za posledné štyri roky organizácia vyzbierala viac ako 135 tisíc eur. Tento rok si kladie dva ciele: vyzbierať viac ako 70 tisíc eur v rámci piateho ročníka a prekonať celkovú sumu 200 tisíc eur na podporu malých pacientov v slovenských nemocniciach.

zdroj: rallyradosti.sk