Všetci sa zatiaľ tvária, že ide o koncept, zainteresovaným je však jasné, že sa pozeráme na prvý sériový elektromobil s logom Dacia. Túto skutočnosť prezrádza aj informácia, že prvá elektrická Dacia sa na trhu objaví už v roku 2021. Kto číta medzi riadkami, chápe, že auto je dávno hotové a momentálne prebiehajú len posledné testy a finálne dolaďovanie sériového auta.

Dacia Spring má ambíciu byť najlacnejším elektromobilom v Európe. Jej dojazd má byť približne 200 km.

Podoba všetkých budúcich Dacií

Konkrétne technické parametre si fabrika zatiaľ necháva pre seba. Je celkom možné, že konštruktéri momentálne skúšajú niekoľko druhov batérií, či celkových konfigurácií pohonov. Nemožno sa teda spoliehať ani na technické parametre sesterského elektrického crossovera Renault K-ZE. Ten má, mimochodom, batérie s celkovou kapacitou 27 kWh a približný dojazd na jedno nabitie 200 km (WLTP). To by zodpovedalo kombinovanej spotrebe niekde okolo úrovne 13 kWh/100 km, čo by nemuselo byť úplne nereálne. Nechajme sa teda prekvapiť, o rovnakom dojazde totiž hovorí aj Dacia.

Tento grafický prvok nájdete v zadných LED svetlách aj na ostatných nových Daciách. Pravdepodobne sa na všetkých nových modeloch objaví vo svetlách aj nápis "Dacia".

Čo je však tutovka, sú detaily konceptu Dacia Spring. Automobilka upriamuje pozornosť najmä na LED predné aj zadné svetlomety s novým svetelným podpisom. V predných svetlometoch nájdete vodorovnú linku a 4 grafické prvky, zatiaľ čo vzadu sa opakuje motív dvojitého Y. Fabrika prezradila, že sa tento motív stane typickou súčasťou všetkých nových Dacií. Mnoho detailov na karosérii sa samozrejme na sériovej Dacii Spring neobjaví a slúžia len na pritiahnutie pozornosti, nie je však vylúčené, že niektoré z nich budúci rok objavíme v katalógu príplatkového príslušenstva k elektrickej novinke.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 12 obrázkov