Voliteľné Matrix LED svetlomety si dnes môžete dokúpiť do dvoch modelov Škoda, ide o modernizovaný Superb a najnovšiu štvrtú generáciu Octavia. V jej prípade je v každom svetle 12 diód na jeden modul, teda pre stretávací aj diaľkový je to dokopy 24.

Svetlomety spolupracujú s kamerou umiestnenou za čelným oknom, ktorá sníma objekty a vypína jednotlivé segmenty tak, aby mohli byť stále zapnuté diaľkové svetlá bez oslnenia iných vodičov. Podľa údajov GPS dokáže systém aj upraviť svetelný lúč podľa toho, či je auto v meste, na diaľnici či na okresných cestách.

Adaptívnu funkciu LED svetiel, ktorá zahŕňa napríklad aj odbočovacie svetlá, máte v Bi-LED svetlách v modeloch Kodiaq, Karoq, Kamiq, Scala a Fabia. Okrem vyššej svietivosti a nižšej spotrebe energie prinášajú LED svetlá aj omnoho viac voľnosti pri tvorení dizajnu. Napríklad modernizovaná Fabia ponúka až o 66 % viac svetla na ceste, ako dovtedy používané halogénové svetlá.

Dynamické smerovky pre 4 modely

Okrem predných LED svetiel ponúka Škoda aj zadné LED svetlá. Tie prinášajú úsporu energie ale aj rýchlejšie rozsvietenie. Dynamické smerovky môžete mať v modeloch Superb, Octavia, Scala a Kamiq.

Zdroj foto: Škoda