Českým organizátorom sa podarilo prilákať vystavovateľov s viac ako 70 rôznymi exponátmi, ktoré budú k dispozícii pre návštevníkov brnenského výstaviska. Na výstave sa objavia automobily, autobusy, motocykle, dobíjacie stanice alebo rôzne aplikácie pre smartfóny.

Ďalším výrobcom bude EuroCycles, ktorý predstaví elektrické motocykle Zero s dojazdom až 300 km alebo elektroskútre Vectrix.

Na svoje si tak prídu všetci priaznivci elektrického pohonu. Z veľkých výrobcov vozidiel tu budú mať zastúpenie napríklad Audi s modelom A3 Sportback e-tron, BMW s modelmi i3 a i8, Hyundai s modelom Ioniq, Kia s modelmi Soul EV a Niro HEV a Optima PHEV, Land Rover s modelom Range Rover Sport Hybrid, Nissan s modelmi Leaf a e-NV200, Toyota/Lexus s modelmi RX, C-HR a RAV4, Volvo s modelmi XC90 T8 a V60 Twin Engine alebo Volkswagen s modelmi e-up! a Passat Variant GTE.

Elektrický motocykel s dojazdom 300 km plne postačí krátkym jazdám v meste

Tieto modely sú však bežne dostupné u väčšiny dealerov alebo na veľkých autosalónoch. Bežných smrteľníkov by mohli viac zaujať aj dostupnejšie elektrické technológie, ktoré nám môžu uľahčiť život. Výrobca Inmotion tu napríklad predstaví niekoľko elektrických kolobežiek, jednokoliek alebo dvojkoliek.

Ďalším výrobcom bude EuroCycles, ktorý predstaví elektrické motocykle Zero s dojazdom až 300 km alebo elektroskútre Vectrix. Spoločnosť TG Drives predstaví vo vozidle Škoda Citigo priamy elektromotor s vodným chladením, ktorý znižuje celkové straty v hnacom trakte.

Výrobok GEM EM 1400 vyzerá ako plážová bugina.

Elektrobus Ekova Electron 12 bude zastupovať českého výrobcu elektrobusov a trolejbusov. Spoločnosť E.ON bude prezentovať nabíjacie stanice a tiež Supercharger od Tesly. Eurogreen CZ predstaví elektrické vozidlo GEM EM 1400 určené na prepravu osôb alebo Goupil G4 na prepravu rôzneho nákladu.

BP Lumen predstaví elektrobicykle, ktoré sa tešia najmä v zahraničí mimoriadnej obľube. Kto má záujem o návštevu výstavy, tá bude otvorená denne od 9:00 do 17:00, v piatok len do 16:00. Celodenné vstupné je 250 Kč (cca 10 €), študenti a ZŤP to majú za 20 Kč (cca 7,5 €).

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov