Nové dvojdverové kupé, ako sme ho mali radi, už neuvidíme. Nahradí ho elektrické SUV, no hovorí, že by sa nakoniec z toho mohol vykľuť crossover. Vraj dostane športový výzor, no na aktuálne TT sa chytať nebude. 

Krok, ktorý veľa sympatizantov neprinesie

Nie som si celkom istý, či si Audi tento krok dôkladne premyslelo, alebo si len chcelo pohnevať fanúšikov. Nielen, že nové TT už nebude malý športiak, ale SUV/crossover, ešte k tomu bude aj plne elektrické. Rozumiem, že elektrikou je aktuálne pobláznený celý svet, no nemyslím, že prechod k elektrike a SUV nejaký fanúšik TT a športových áut ocení. 

Náhradník TT-čka by sa mal volať eTTron. Názov teda len podtrháva jeho elektrický charakter. V závislosti od verzie, by sa mal dojazd pohybovať od 321 až do 563 km. Najlacnejšia verzia by mala disponovať výkonom 151 kW (205 k), zatiaľ čo najsilnejšia verzia dostane výkon 303 kW (412 k).  

Inšpirácia Teslou 

Veľkou zmenou by mal prejsť aj interiér, ktorý by mal byť inšpirovaný Teslou. Teda veľký displej v strede, cez ktorý sa bude ovládať takmer všetko, vrátane klimatizácie, za čo má Audi odo mňa jednoznačne palec dole. 

Fanúšikovia TT-čka sa búria a mne neostáva nič iné, len sa k nim pridať. Aj keď TT nemalo oslnivé predaje a nad jeho budúcnosťou visel otáznik už nejaký čas, nahradenie ho elektrickým SUV/crossoverom rozhodne automobilke fanúšikov nezíska.

Rovnako nechápem, prečo Audi pre pripravovanú novinku nevymyslelo nový názov, ale použilo TT. Myslím si, že tak, ako pri Mitsubishi Eclipse, ani tento prechod sa nebude radovať z úspechu. Ostáva len dúfať, že Audi nezačne pomaly likvidovať modely RS a nahradzovať ich.